מובילה לשינוי: הכירו את לירון כהן

להאמין בעובדים, שהם המשאב החשוב ביותר בארגון

לירון כהן, מנהלת מחלקת פרט ותנאי העסקה בהסתדרות, מספרת בטור אישי מיוחד איך גורמים לעובדים להרגיש חשובים ומוערכים, ומתי היא יודעת שבחרה בתחום הנכון

 

היי לכולם ולכולן,

נעים להכיר, אני לירון כהן (41), מנהלת מחלקת פרט ותנאי העסקה בהסתדרות. אני נשואה לערן, ואמא של איתי ואריאל. מתגוררת בר"ג.

אתחיל בשורה התחתונה שמסכמת את מהות התפקיד שבו אני עוסקת: משאבי אנוש זה תפקיד עם אנשים וכדי לעסוק בו צריך לאהוב אנשים. צריך להאמין בעובדות ובעובדים, ולהבין שהם המשאב החשוב ביותר של כל ארגון וכל עסק. צריך להיות מסוגלים להסתכל על האדם כמכלול, להכיר בעובדה שיש לה או לו חיים אישיים, ושהם עובדים לשם הערכה ורצון להתקיים בכבוד. להכיר בכישרונות שלהם ולכבד את החסרונות, ולראות בהם חלק מהצלחת הארגון - כי כך הם תמיד ירגישו שווים ובעלי חשיבות.

כשבשיחה עם עובד או עובדת אני מצליחה לסייע להם, לפתור להם בעיה ולגרום להם להרגיש חשובים ומוערכים - אני יודעת שבחרתי בעבודה הנכונה לי.

לעבוד בתחום משאבי אנוש בארגון כמו ההסתדרות זה להיות חלק מחוד החנית של עולם יחסי העבודה. זה לעדכן נהלים בהתאם לפסיקות בתי הדין לעבודה והשינויים המתחוללים בעולם יחסי העבודה. זאת תוך ידיעה כי הרוב המוחלט של השינויים וההישגים הללו קרו כאן אצלנו, במסדרונות ההסתדרות.

תמיד רציתי לעבוד עם אנשים ולכן למדתי קרימינולוגיה ופסיכולוגיה לתואר ראשון (יש לי תואר ראשון נוסף בפילוסופיה יהודית). לאחר פרקטיקום בכלא אשמורת, הגעתי למסקנה כי הכיוון שלי צריך להיות קצת אחר, כזה שבו אוכל לשלב בין הרצון לעזור לאנשים ובין האהבה שלי להיות חלק מהפתרון. כך בחרתי להיכנס לעולם משאבי האנוש, וסיימתי לימודי תואר שני במנהל עסקים עם התמחות במשאבי אנוש.

להסתדרות הגעתי בשנת 2011, אחרי שעבדתי בבזק בינלאומי כמנהלת משאבי אנוש לעובדים במיקור חוץ. בתחילת דרכי בהסתדרות עבדתי כרכזת משאבי אנוש ובמהלך השנים התקדמתי בתפקיד, וכעת אני מנהלת מחלקת פרט ותנאי העסקה. בתפקידי זה אני מנהלת צוות של חמש עובדות איכותיות ומקצועיות, ואנחנו עוסקות במגוון נושאים הנוגעים בחיי העובד והעובדת בהסתדרות.

העבודה שלי מגוונת וכוללת ניהול מערך הגיוס והקליטה של עובדים חדשים, ארגון ימי קליטה מרוכזים וימי אוריינטציה, פרסום משרות וסינון קורות חיים. אני עוסקת גם בניהול בקרות שכר, הטבות ותנאי השכר של עובדי ההסתדרות, עבודה שברובה עוסקת במתן מענה לעובדים על זכויותיהם, קופות הגמל שלהם, תנאי ההעסקה שלהם וכיצד כל אלה באים לידי ביטוי בתלוש השכר. תפקידי כולל גם תכנון אירועים לעובדים, בחגים ובמועדים מיוחדים, והענקת שי - יחד עם ההנהלה וועד העובדים שלנו, מתוך מטרה משותפת להעלות את תחושת השייכות והאושר הארגוני.

כחלק מהתפקיד, אני עובדת מול מערך ההדרכה וההשכלה של ההסתדרות לקביעת מסלולי הכשרה לעובדים. בנוסף, אני מקדמת פרויקטים בתחום החדשנות מול מינהלת מערכות מידע ודיגיטל, כאשר אחד הפרויקטים שאני גאה בהם והובלנו באגף משאבי אנוש בשנה האחרונה הוא הקמת פורטל לעובדים. בפורטל יש מידע בנושא זכויות עובדים, מידע על הישגים מקצועיים וגם צילומים מאירועים שונים. זהו מקום מפגש דיגיטלי לכל העובדים והעובדות במרחבי ההסתדרות בארץ.

אני עובדת בצוות שרובו נשי, ומנוהל על ידי סמנכ"לית משאבי אנוש, עו"ד אירית פוריין וייצמן. לעבוד תחת מנהלת אישה זה לעבוד בעיקר עם מנטורית לחיים ולזכות בחברה. אני מכירה את הקלישאה על עבודה תחת נשים ועם נשים, ואני גאה לספר שאצלנו זה אחרת. לעבוד באגף משאבי אנוש בהסתדרות זה להרגיש גאווה ולהיות חלק מצוות שכל מטרתו לתמוך במשאב החשוב ביותר - המשאב האנושי.

באגף משאבי אנוש יש עוד שתי יחידות: קרן הסיוע, שקמה בתקופת הקורונה ומסייעת לאלפי חברי הסתדרות שנקלעו לקשיים, ומדור נוכחות שמנהל את נושא הנוכחות של עובדי ההסתדרות. מבחינת היחידה שלי, מחלקת פרט ותנאי העסקה, אחד הדברים שמשמחים אותי הוא שאני לא רואה הבדל בין גברים ונשים לגבי חשיבות השילוב בין חיי משפחה וקריירה. עובדים ועובדות כאחד מממשים ימי חופש, מבקשים ללוות את הילדים ביום הראשון בכיתה א' או בפורים, ויודעים לממש את זכויותיהם. 

לסיכום אומר כי אני מוצאת שהתפקיד שלי והמקום שלי באגף משאבי אנוש בהסתדרות בהחלט מאפשרים לי להביא למיצוי מיטבי של היתרונות שלי והיכולות שלי, ולשמחתי בנוסף לכך אני עובדת במקום שאני מאמינה בערכיו ובדרכו. אני מאחלת לכל אחת ואחת מכן לאפשר לעצמה להגשים את עצמה במקום שהיא מרגישה חשובה ומוערכת בו.

שלכם ושלכן,

לירון

 

 *הטור של לירון נכתב במסגרת הבלוג "מובילות לשינוי" אשר מארח מדי שבוע את מנהיגות העבודה המאורגנת בישראל. לקריאת טורים של מנהיגות נוספות, לחצו כאן

לירון כהןלירון כהן