ساحل عاج: رهبر شورشی سابق می خواهد ارتش به پا خیزد ، به مخالفت بپیوندد | ساحل عاج

[ad_1]

گیوم سورو ، نخست وزیر پیشین که از شرکت در انتخابات ریاست جمهوری منع شده بود ، از ارتش خواست که از رئیس جمهور آلسان اوتارا پیروی نکنند.

یک رهبر سابق شورشی با نفوذ به ارتش ساحل عاج گفته است که پس از انتخابات مورد مناقشه ریاست جمهوری ، که به گفته مخالفان غیرقانونی است ، قیام کند و از یک دولت جدا شده رقیب حمایت کند.

طبق کمیسیون انتخابات ، رئیس جمهور آلاسان اواتارا با 94 درصد آرا در انتخابات پیروز شد.

با این حال ، مخالفان با این استدلال که نامزدی اوتارا برای دوره سوم ، تخطی از محدودیت قانونی دو دوره و تضعیف روند دموکراتیک این کشور ، رای گیری را تحریم کرد.

پس از اینکه دولت آنها را به شورش برای ایجاد یک دولت موازی بر خلاف اعلامیه پیروزی روز شنبه متهم کرد ، پلیس با تجهیزات ضد شورش خانه های دو رقبای اصلی اواتارا را محاصره کرد.

حامی مخالفان پس از جلوگیری از دسترسی نیروهای امنیتی به خانه رئیس جمهور سابق هنری کونان بدی در آبیدجان در ساحل عاج فریاد می کشند [Leo Correa/AP]

گیوم سورو ، رهبر شورشیانی که اواتارا را در جریان جنگ بلعیدند اما روابط آنها با رئیس جمهور خراب شد ، چهارشنبه شب پیامی را در فیس بوک منتشر کرد و ارتش را به عضویت دولت مخالف دعوت کرد.

وی گفت: “اکنون به نیروهای امنیتی و دفاعی خود روی آوریم … لطفاً از دستورات غیرقانونی اطاعت نکنید و به شورای انتقال ملی بپیوندید.” “ما نمی توانیم از ترس دیکتاتوری توسط آلسان اواتارا در ساحل عاج اجازه دهیم.”

مشخص نبود که آیا اواخر روز چهارشنبه واکنشی به این بیانیه نشان داده است یا خیر ، اما بر تنشهایی افزود که بسیاری از آنها می ترسند اینها می توانند به بی ثباتی در منطقه گرفتار ناآرامیهای سیاسی کمک کنند.

این درگیری باعث ایجاد نگرانی در مورد بی ثباتی بزرگترین تولیدکننده کاکائو در جهان شده است ، جایی که در یک جنگ داخلی 3،000 نفر در سال 2010-2010 به دنبال انتخابات مورد اختلاف میان اواتارا و لوران گباگبو ، سلف آن کشته شدند.

در درگیری های این فصل انتخابات بیش از 40 نفر کشته شده اند.

آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد گفت بیش از 3200 نفر از ترس خشونت به لیبریا ، غنا و توگو همسایه گریخته اند.

در گینه همسایه ، بحران انتخاباتی مشابه ، که در آن رئیس جمهور آلفا کنده ماه گذشته سومین دوره را به دست آورد ، باعث شورش هایی شد که باعث کشته شدن ده ها نفر شد.

گینه نیز محدودیت دو دوره ای دارد ، اما مانند اوتارا ، كوند گفت كه تغییر اخیر در قانون اساسی به او اجازه داده است دوره خود را مجدداً آغاز كند.



[ad_2]