انواع پمپ های آب و کاربرد آن ها در ساختمان

انواع پمپ های آب و کاربرد آن ها در ساختمان
Facebook Twitter LinkedIn

۱۸:۱۲ | ۱۴۰۰/۱۱/۱۶

پمپ وسیله‌ای است که ، مایعات را با فشار بسیار قوی جابه جا می‌کند. به عبارتی دیگر، پمپ انرژی مکانیکی را از یک منبع گرفته و به سیال منتقل می‌کند، این منبع معمولاً موتوری با توان و انرژی بالا است.

به گزارش اخبار ساختمان، پمپ وسیله‌ای است که ، مایعات را با فشار بسیار قوی جابه جا می‌کند. به عبارتی دیگر، پمپ انرژی مکانیکی را از یک منبع گرفته و به سیال منتقل می‌کند، این منبع معمولاً موتوری با توان و انرژی بالا است. در نتیجه با استفاده از این منبع، می‌توانید سیالات را به راحتی جابه جا کنید. خرید پمپ آب مناسب به دلیل تنوع در برند و انواع مختلفی که دارد کار آسانی نخواهد بود. پمپ‌ها انواع مختلفی دارند که در این مقاله به آن‌ها می‌پردازیم.

پمپ آب چیست؟

در اصل این وسیله برای انتقال انواع مایعات با فشار بالا است در واقع این وسیله در مقابل جاذبه قرار گرفته و موجب بالا  و پایین رفتن سیالات می‌شود. پمپ‌ها در صنایع مختلفی کاربرد دارند. امروزه تقریباً تمامی ساختمان‌ها از پمپ آب استفاده می‌کنند. پمپ‌ها برای کار کردن از منابع مختلفی مثل موتورهای برقی، دستی، درون سوز و نیروی باد استفاده می‌کنند. این قطعات در سایزهای مختلفی از میکروسکوپی گرفته تا بزرگ صنعتی در بازار وجود دارند.

 

عوامل موثر در خرید پمپ آب خانگی

 

عوامل مؤثر در خرید پمپ آب خانگی

در زمان انتخاب و خرید پمپ آب باید به عوامل مختلفی توجه کنید. برخی از آن‌ها از اهمیت بیشتری برخوردارند؛ در نتیجه برای خرید پمپ این عوامل در اولویت قرار دارد. عدم در نظر گرفتن این عوامل در خرید پمپ، به شما خسارات بسیار زیادی را وارد می‌کند. از برخی عوامل مؤثر در خرید پمپ آب خانگی، به موارد زیر می‌توان اشاره کرد:

*  میزان مصرف آب

*  تعداد شیرهای ساختمان

*  متراژ واحدهای آپارتمانی

*  تعداد واحدها در هر طبقه

*  تعداد کلی طبقات

*  ارتفاع ساختمان

قبل از خرید پمپ آب خانگی باید با عوامل مؤثر و انواع آن آشنا شوید تا بتوانید بهترین نوع مورد نظر خود را خریداری کنید. در ادامه به انواع پمپ آب به طور کلی می‌پردازیم.

انواع پمپ آب

به طور کلی انواع پمپ آب صنعتی و خانگی به دو دسته اصلی دینامیکی (Non Positive Displacement Pumps) و مثبت (Positive Displacement Pump) تقسیم بندی می‌شوند. پمپ‌های مثبت خود به دو نوع رفت و برگشتی و دورانی دسته بندی می‌گردد. در پمپ آب‌های غیر مثبت یا دینامیکی با کمک یک پره محرک ، انرژی جنبشی را به سرعت یا فشار تبدیل می‌کند.

پمپ آب سیرکلاتور

این پمپ یک پمپ الکتریکی است که جنس بدنه آن از استیل، آهن یا چدن است و جنس پروانه آن از پلی آمید می‌باشد. به همین دلیل این بدنه در برابر رطوبت، خوردگی و زنگ زدگی بسیار مقاوم بوده و حداکثر میزان تحمل آن 16 میل است. این نوع پمپ قابلیتی کاربری بالایی در انواع فشار، دما، انتقال سیالات و غیره را دارا می‌باشند. حال به نظر شما در چه وقت‌هایی از این پمپ استفاده می‌شود؟ در جواب این سؤال باید گفت استفاده از این پمپ در سیستم‌های سرمایش و گرمایشی که به سیرکوله کردن آب نیاز دارند؛ مجاز است.

به طور کلی کاربرد این پمپ در سیستم‌های رادیاتورها، تهویه مرکزی، انتقال مواد صنعتی و شیمیایی است. ظرفیت گرمایی پمپ آب سیرکلاتور بین 10- تا 30+  می‌باشد.

 

پمپ آب شناور

پمپ آب شناور

پمپ‌های شناور از نوه سانتریفیوژ می‌باشد که از دو قسمت اصلی پمپ و موتور الکتریکی تشکیل شده‌اند. همان‌طور که اسم این نوع پمپ مشخص است؛ به صورت غرق شده یا شناور درون آب قرار می‌گیرد. کاربرد پمپ آب شناور در خارج کردن آب در جهت مصارف کشاورزی، آشامیدنی و صنعتی از چاه است. این نوع پمپ در دو فاز اصلی تولید شده است.

شاید باورتان نشود ولی داخل موتور این محصول، آب وجود دارد که نقش روان کننده برای یاتاقان‌ها و خنک کننده سیم پیچ‌های موتور الکتریکی را بر عهده دارند.  معمولاً بدنه اصلی این پمپ از نوع چدن یا استیل است و به همین دلیل در برابر رطوبت و زنگ زدگی بسیار مقاوم بوده است. البته برای آب‌های شور از نوع برنزی آن استفاده می‌کنند. از نوع سه فاز آن  در چاه‌های عمیق و از نوع تک فاز آن‌ها در چاه‌های کم عمق استفاده می‌شود.

پمپ آّب جتی

از محصولات متعلق به پمپ‌های سانتریفیوژی، می‌توان به این نوع پمپ آب اشاره کرد . از این پمپ برای استخراج آب‌های با عمق زیاد استفاده می‌کنند. این پمپ در قسمتی که مکش انجام می‌شود؛ قرار داده می‌شود و در این قسمت هوا را از آن خارج کرده و سپس آب را مثل یک پمپ سانتریفیوژ منتقل می‌کند. از ویژگی‌های این پمپ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

*  قیمت مناسب

*  دامنه وسیع کاربری

*  بازدهی بالا

*  تخلیه یکنواخت آب

پمپ آب طبقاتی

این پمپ آب نیز از نوع سانتریفیوژی و الکتریکی بوده و سیال مورد نظر را از چند پروانه انتقال می‌دهد. از این نوع پمپ جهت انتقال سیالاتی با فشار 40 بار و میزان انتقال 250 متر مکعب استفاده می‌کنند. بدنه این پمپ در اصل از جنس چدن بوده و کاربردهای فراوانی در حوزه ‌های مختلف مثل صنعتی، کشاورزی، ساختمانی و غیره دارد. مکانیسم پمپ آب طبقاتی این گونه است که آب با وارد شدن به هر طبقه از یک پروانه عبور کرده و فشار آن افزایش میابد.

به این ترتیب با افزایش فشار، آب به سمت خروجی پمپ آب هدایت می‌شود. در پمپ آب طبقاتی دور موتور تغییر نمی‌کند و میزان دبی نیز همواره ثابت خواهد بود. از این محصول در صنایع مختلفی مثل نفت و گاز پتروشیمی، صنایع تصفیه آب، فاضلاب، دیگ بخار و غیره استفاده می‌کنند.

پمپ آب کفکش

از پمپ آب کفکش برای لجن کشی استفاده می‌شود، به عبارت دیگر به کمک این پمپ می‌توان آب‌های آلوده، کثیف، گل و لای، لجن، شن و زباله‌های کوچک را از اب خارج کنید. اگر یک پروانه در این پمپم استفاده شود به آن تک مرحله‌ای و اگر چند پروانه در آن استفاده شود به آن چند مرحله‌ای گفته می‌شود. هر نوع کاربردهای گوناگونی دارد. این نوع پمپ در استخر نیز بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ شما می‌توانید به خرید تجهیزات استخر با کیفیت بالا و بهترین قیمت در سایت سولار مکانیکال بپردازید.

 

پمپ آب کفکش

کلام آخر

در این مقاله به انواع پمپ‌های آب و کاربرد آن‌ها پرداختیم. خرید نوع پمپ مناسب بستگی به محل جغرافیایی، نیاز شما و مکان استفاده دارد. شما نمی‌توانید هر نوعی از پمپ را فقط به دلیل زیبایی ظاهری خریداری کنید. در صورت نیاز می‌توانید بهترین و با کیفیت ‌ترین نوع پمپ را از ما خریداری کنید . در صورت نیاز قبل از خرید با مشاوران و کارشناسان ما به مشورت بپردازید.


اخبار ساختمان
@akhbarsakhteman