Copy
Rohkeasti ihmisyyden puolesta

Hyvä uutiskirjeen lukija,
alkukesä on hellinyt meitä auringolla ja lämmöllä. Olemme selviytyneet haastavasta talvesta ja nyt on aika suunnata katsetta kohti kesälomaa, nauttia Suomen ihanan valoisasta kesästä, luonnosta ja etsiä itselle sopiva tapa rentoutua sekä ladata akkuja.

Työyhteisömme kokoontui perinteiseen kesäpäivään 9.6. arvioimaan kevätkauden toimintaa ja nostamaan asiakastyön pinnasta kumpuavia ilmiöitä esiin, joihin tarttua toiminnassamme jatkossa. Arviointipäivässämme arvioimme toimintamme uuden strategian päivitetyn strategiamme valossa, jonka olemme yhdessä viime vuonna päivittäneet. Yksi ilahduttavin tavoite, jäsen- ja vapaaehtoistoiminnan osallisuuden ja toimijuuden vahvistaminen, on saanut tuulta purjeisiin ja syksyllä pääsemme kouluttamaan uusia vapaaehtoisia mukaan toimintaamme. Kevätkauden aikana jäsenistömme ja vapaaehtoistoiminnan aktiiviset toimijat ovat antaneet merkittävän panoksensa toimintamme suunnitteluun ja toteutukseen. Heidän tuellaan olemme kehittäneet ja toteuttaneet uusia toimintoja ja tilaisuuksia. Lämmin kiitos heille!

Haastava talvi on nostanut esiin myös huolestuttavia ilmiöitä, joiden parissa riittää meille kaikille tehtävää. Uutiskirjeessä nostamme esiin näistä kaksi ilmiöt, parisuhteen haasteet ja koulukiusaamisen. Asiantuntijamme pohtivat näitä ilmiöitä blogikirjoituksissaan ja tulemme näihin pureutumaan sekä huomioimaan näitä entistä vahvemmin toiminnassamme. Tarjoamme uutiskirjeessä myös katsauksen tulevaan syksyyn. Tutustu tarjontaan ja poimi itsellesi kalenteriin sinulle merkityksellinen toiminta, jossa haluat olla mukana ja vinkkaa tarjonnasta myös kaverillesi. Ammattilaisille tarjolla syksyllä uusi Esihenkilön johtajuus kasvuun prosessivalmennus, johon ehtii vielä hakeutua sekä ennakkotietona ensi kevättalvella käynnistyvä Työnohjaajakoulutus, johon haku käynnistynyt.

Haluamme tuoda toiminnassamme ja keskusteluissa rohkeasti esiin eri puolia ihmisyydestä. Rakennamme eettisesti kestävää ihmisyyttä, miten ihminen kasvaa ja kehittyy suhteessa ympäröivään maailmaan, löytää piilossa olevaa potentiaalia ja ottaa vastuuta sekä oman että yhteisön kasvun kautta. Missiomme on Intohimona ihmisenä kasvaminen. Oman ammatillisen itsetuntemuksen kautta kasvamme itse ja tartumme rohkeasti työssämme tukemaan toiminnan piirissä olevien ihmisten ja yhteisöjen omaa kasvua sekä kehittymistä. Tämän kautta haluamme vahvistaa jokaista toimimaan rohkeasti ihmisyyden puolesta. Tervetuloa mukaan toimintaamme, osallistumalla tai jäseneksi liittymällä toimintaamme.

Hyvää kesää kaikille!
Sari Nyberg, toiminnanjohtaja
Liittymällä jäseneksi (vuosimaksu 30€) mahdollistat toimintaamme, autat meitä tekemään vaikuttavaa työtä,  saat jäsenpostia tapahtumistamme ja olet oikeutettu tilaisuuksien jäsenetuhintaan. 

Liity jäseneksi tästä / bli medlem här 

Genom att bli medlem (årsavgift 30€) möjliggör och stödjer Du föreningens verksamhet, Du får information om verksamheten och medlemsrabatt.
Parisuhteita tukemalla ennaltaehkäistään koko perheen kuormitusta

Kun lapsiperheessä vanhempien välillä myrskyää, joutuvat myrskyn silmään tahtomattaan usein myös lapset. Joskus vanhemman voi olla helpompaa uskotella itselleen pitävänsä omat tunteet ja parisuhteen haavat lapsilta piilossa. Lapset ovat kuitenkin hyvin taitavia aistimaan perheen tunneilmastoa ja huomaavat herkästi, jos vanhempien välit kiristyvät. Lapsen mieli on joustava ja kestää toki ohimenevät kriisit. Kuitenkin jos vanhemmat jäävät vaikeuksien kanssa yksin, eivät uskalla selvittää niitä tai pyrkivät lakaisemaan ongelmat maton alle, voi painostava tunneilmapiiri perheessä jatkua piinallisen kauan ja jättää jälkensä myös lapsiin. (...)

Terveys- ja hyvinvointipalveluissamme vallitsee tällä hetkellä hyvin yksilökeskeinen ajattelu. Kuitenkin hyvinvointi parisuhteessa vaikuttaa kokonaisvaltaisesti ihmisen elämään yksilönä, perheissä ja yhteisöissä. Matalan kynnyksen apua tulisi olla saatavilla kaikille, jotka uskaltavat tarkastella rehellisesti oman parisuhteensa sekä perheensä tilannetta. Parisuhteen haasteet tässä ajassa nousevat esille laajalti Maria Akatemian ehkäisevässä väkivaltatyössä. Jatkossa suuntaamme kehittämistyötämme myös parisuhteiden tueksi, tavoitteenamme on olla mukana luomassa väkivallattomampaa maailmaa.

 
Lue koko blogikirjoitus TÄSTÄ 
Maria Akatemian uusi avaus on neliosainen podcast-sarja
 
Maria Akatemia -podcast tuo keskusteluun rohkeita näkökulmia ihmisyyden eri puolista. Siitä, miten tuen avulla jokainen voi löytää omat voimavaransa ja vahvuutensa ja ottaa vastuuta omasta kasvustaan. Siitä, miten tärkeää on, että ammattilainen uskaltaa myös itse katsoa peiliin. Missiomme on intohimona ihmisenä kasvaminen ja sillä ajatuksella haluamme vahvistaa jokaista toimimaan rohkeasti ihmisyyden puolesta. Äänessä Maria Akatemia -podcastissa ovat sekä ammattilaiset että kokemusasiantuntijat. Tule mukaan mielenkiintoiselle matkalle podcast-sarjamme pariin!

Jakso 1: Kohtaamisen merkitys ehkäisevässä väkivaltatyössä.
Tässä jaksossa keskustelemassa ovat Miessakit ry:n Väkivaltaa kokeneet miehet -toiminnasta vastaava väkivaltatyöntekijä, psykoterapeutti Tommi Sarlin sekä Maria Akatemian Naisenväkivalta.fi-toiminnasta ehkäisevän väkivaltatyön asiantuntija Maija Isosaari. Keskustelussa esiin nousee väkivaltailmiön tabuluonteisuus ja vaikean asian kohtaamisen haasteet. Mikä osuus toisen kohtaamisesta on myös aina itsensä kohtaamista? Mitä ammattilaisen olisi hyvä kohdata itsessään, jotta voi auttaa asiakasta?  

Jakso 2: Nuorten naisten ehkäisevä väkivaltatyö – Tukea ja voimaa vertaisryhmästä. 
Podcast-sarjamme toisessa jaksossa saamme kuulla Maria Akatemian Keijun varjo -toiminnasta. Vieraina ovat ehkäisevän väkivaltatyön asiantuntija Siru Jokimies Keijun varjo -toiminnasta ja Keijun varjo -ryhmän käynyt kokemusasiantuntija ”Heli”. Millaisia vaikutuksia avun saamisella voi olla? Mitkä ovat merkittävimmät tekijät siihen, että väkivaltainen käyttäytyminen vähenee tai loppuu? Millainen kokemus vertaisryhmä on ryhmäläiselle itselleen?

Jakso 3: Traumatietoisuus ja ammatillinen itsetuntemus. (Julkaisupäivä 23.6.)
Maria Akatemia -podcastin kolmannessa jaksossa keskustelemassa ovat Kati Sarvela, hammaslääkäri, terapeutti ja kouluttaja sekä Maria Lindroos, psykologi ja ehkäisevän väkivaltatyön asiantuntija. Mistä on kyse, kun puhutaan traumatietoisuudesta ja traumainformoidusta työotteesta? Miksi traumainformoitua kohtaamista tarvitaan ja mitä sillä voidaan saavuttaa? Miten traumatisoituneiden asiakkaiden tukeminen ja hoito haastaa ammattilaisia? Millainen merkitys on ammatillisella itsetuntemuksella?

4. Jakso: Tunteet puntarissa – Tukea äitiyteen Tunnevaaka-ryhmästä. (Julkaisupäivä 30.6.)
Tässä podcast-jaksossa aiheena on vanhemmuus ja siihen liittyvät tunteet, paineet ja odotukset tässä ajassa. Maria Akatemiassa asiantuntijoina toimivat, Laura Perheentupa, KTM, työnohjaaja (STOry) ja Eivor Wallinvirta TtT, työnohjaaja (STOry) ovat ohjanneet useita vertaisryhmiä äitiyden teemalla ja tässä jaksossa he ovat kertomassa kokemuksiaan siitä, miten
Tunnevaaka®-ryhmissä on voitu vastata äitien tuen tarpeeseen, millaisia tuloksia ja vaikutuksia ryhmätoiminnalla on saavutettu sekä ylipäätään tuomassa ajatuksia siitä, mihin tämä aika haastaa vanhempia ja millaisin tarpein äidit hakeutuvat ryhmiin. 

Podcasteja voit kuunnella TÄSTÄ 
Maria Akatemian ehkäisevän väkivaltatyön kesäaikataulu
  • Juhannuksena 24.-27.6.
    päivystys on kiinni
     
  • 28.6.-11.7.
    Keijunvarjo.fi-chat ma klo 14-16, Naisenväkivalta.fi-chat ma ja ke klo 12-14, Avoin linja p. 09 7562 2260 to klo 12-14
     
  • 12.-14.7.
    Keijunvarjo.fi-chat ma klo 14-16 ja Naisenväkivalta.fi-chat ke 12-14
     
  • 15.-23.7.
    päivystys on kiinni
     
  • 24.7.-8.8.
    Keijunvarjo.fi-chat ma klo 14-16, Naisenväkivalta.fi-chat ma ja ke klo 12-14, Avoin linja p. 09 7562 2260 to klo 12-14
     
  • Maria Akatemian toimisto lomailee 12.-25.7.2021. Hyvää kesää!
Kouluväkivalta on ehkäistävissä
 
Nuorten väkivallan teot ovat olleet kuluvan vuoden aikana isona yhteiskunnallisena puheenaiheena. (...) Maria Akatemian väkivaltaa ennaltaehkäisevässä Keijun varjo -toiminnassa autetaan nuoria naisia, jotka tarvitsevat tukea itsehillinnän, väkivallan ja tunnesäätelyn kanssa. Koulukiusaamisen kokemukset värittävät monen palvelussa mukana olevan nuoren kertomuksia. Kovat kokemukset lapsuudessa ja kouluiässä ovat kääntyneet myöhemmässä elämänvaiheessa väkivallan käytöksi esimerkiksi omaa kumppania kohtaan. Koulukiusaamisen kokemukset horjuttavat monen lapsen tulevaisuuden näkymiä.

Kouluväkivallan kokijuuden ja tekijyyden taustalla voi olla samanlaisia kokemuksia. Kaltoinkohtelun kokemukset kasvuperheessä, omien vertaisten joukon ulkopuolelle jääminen ja syrjityksi tuleminen ovat lapselle kovia haasteita. Vertaiset ovat tärkein samastumisen joukko varsinkin, kun lapsi kasvaa, kehittyy ja alkaa irtautua omaksi itsekseen kauemmas kasvattajistaan. (...) 

Koulukiusaaminen ja -väkivalta ovat asioita, joita voidaan ehkäistä ja haasteita, jotka on mahdollista ratkaista. Tietoa ilmiöstä, työkaluja puuttumiseen on olemassa, jos me aikuiset vaan tartumme toimeen ja meiltä löytyy tahtoa lopettaa kouluissa tapahtuva väkivalta.  

Lue koko blogikirjoitus TÄSTÄ 
Maksuttomat ohjatut itsetuntemus- ja vertaisryhmät

Keijun varjo -tunneryhmä verkossa alkaen 26.8. ja 7.9. Tunneryhmät on tarkoitettu 15–28 -vuotiaille nuorille naisille, jotka haluavat oppia tunnistamaan ja ymmärtämään hankalia tunteitaan.

Tunnevaaka
®-vertaisryhmä auttaa äitiyden tunteiden tunnistamisessa. Laajennamme Turkuun, jossa ryhmätoiminta aloittaa 2.9. Helsinkiläisille äideille 30.9. alkavaan 10 kerran ryhmään on vielä tilaa. Erityinen viiden kerran, 21.10. Helsingissä alkava Soiva Tunnevaaka®-ryhmä pureutuu äitiyden erilaisiin tunteisiin musiikkia hyödyntäen. Ryhmät koronatilanteen mukaan livenä. 

Työnjanoon! - työn ja perheen yhteensovittaminen. Äitien vertaisryhmän teemoina mm. itsetuntemus, perhe, äitiys, vanhemmuus, verkostot, urahistoria ja -suunnitelmat. Verkkoryhmät alkaen 13.9. ja 16.9, koronatilanteen mukaan liveryhmät Helsingissä alkaen 13.9. ja Tampereella 15.9.

Vanhat vaikuttajat -ryhmä tapaa Helsingissä kasvotusten alkaen 16.9. Yhdessä keskustellen voimme tavoittaa niitä vaikuttamismahdollisuuksia, joilla tuetaan eri sukupolvien välistä vuorovaikutusta. Tervetuloa mukaan.

Vertaisryhmät naisille, jotka tekevät väkivaltaa tai pelkäävät tekevänsä väkivaltaa. Edellyttää terapeuttisia keskusteluja ennen ryhmän alkamista.  
Syksyn maksuttomia webinaareja ja koulutuksia
Tervetuloa mukaan vahvistumaan ja kouluttautumaan!
 
Vapaaehtoistoiminnan koulutus Helsingissä ja verkossa tiistaisin 24.8.-21.9. Maria Akatemia tarjoaa vapaaehtoisille yhteiskunnallisesti tärkeää, eettisesti kestävää ja hyvin suunniteltua vapaaehtoistyötä. Tarkemmat tiedot verkkosivulla. 

Nuorten naisten väkivallan ilmiö ja sen tunnistaminen verkossa torstaina 9.9. ja 18.11. Avoin infotilaisuus nuorten naisten väkivallan ilmiöstä ja tietoa Keijun varjo -toiminnasta sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille. 


Seksuaalisuus ja aggressio verkossa keskiviikkona 15.9. Aggressiolla on myös vahva yhteys haluun ja seksuaalisuuden ilmaisuun. Seksuaalinen ilmaisuvapaus ei ole ollut naisille itsestäänselvyys, kuten ei aggression ilmaisukaan. Myönteisen aggression avulla myös oma seksuaalisuus voi saada ansaitsemansa tilan ja paikan oman hyvinvoinnin edistäjänä.

Naisten tekemän väkivallan ilmiö – tunnistaminen ja kohtaaminen verkossa maanantaina 4.10 klo 13-14 ja 8.11. klo 15-16, torstaina 9.12. klo 13-14. Avoin infotilaisuus sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille. 

Keijun varjo -ryhmänohjaaja verkossa keskiviikkona 15.9. ja 22.9. Kaksipäiväinen koulutus on tarkoitettu nuorten parissa työskenteleville sosiaali-, terveys-, tai kasvatusalan ammattilaisille, joilla on osaamista ryhmänohjauksesta ja valmiutta kohdata tyttöjen ja nuorten naisten vaikeita tunteita. Koulutukseen osallistumisen edellytyksenä on, että järjestön tai yhteisön on mahdollista käynnistää Keijun varjo -ryhmätoiminta.

 
Tapahtumakalenteriin TÄSTÄ.
Työelämän maksullisia koulutuksia

Esihenkilön johtajuus kasvuun 25.8.-17.11.2021. Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa ammatillista itsetuntemusta, resilienssiä vaativissa työtilanteissa, saada työkaluja johtamiseen ja löytää omia piileviä johtamisen voimavaroja. Muutama paikka vapaana. 

Työnohjaaja yhteisödynamiikan ja johtajuuden kehittäjänä (STOry 70 op) 2022-2024. Koulutusohjelma soveltuu sinulle, joka haluat kehittää työyhteisöjen toimivuutta, työhyvinvoinnin sekä yhteisöllisen johtajuuden taitoja ja työskennellä työnohjaajana. Koulutus soveltuu myös kaikille, jotka haluavat vahvistaa organisaatio- ja yhteisödynamiikan osaamista ja soveltamista tulevaisuuden muuttuvassa johtamistyössä. Haku on käynnissä. 
Twitter
Facebook
Website
Instagram
LinkedIn
Klikkaa kirjeen alaosasta löytyvää linkkiä, jos et enää halua vastaanottaa Maria Akatemian uutiskirjettä.
Voit myös olla yhteydessä Maria Akatemian toimistoon: toimisto@maria-akatemia.fi, p. 09 7562 2250. 

Voit tutustua Maria Akatemian rekisteri- ja tuoteselosteisiin tässä
Copyright © 2021 Maria Akatemia ry All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp