נאו-קולוניאליזם

פורסם ב:

בסוף שנות ה-90, הכלכלה באקוודור היתה על סף קריסה. אינפלצה מטורפת, אבטלה גואה – הכל. המצב היה קשה במיוחד לאינדיאנים, החיים מחוץ לערים הגדולות. הרבה מהם נאלצו למכור את האדמות שלהם לספקולנטים וחברות פיתוח גדולות ולהגר מהמדינה, בעיקר לארה”ב ולאירופה, רובם באופן לא-חוקי, ולחפש עבודה.

מאז הכלכלה האקוודורית התייצבה – ב-2000 הם ויתרו על המטבע המקומי ועברו להשתמש בדולר האמריקאי, ובשנים האחרונות גם האבטלה נשארת יציבה בכ-6% – אבל רבים מהאינדיאנים עדיין נשארו להם באירופה, והם שולחים הביתה כסף. באקוודור המשכורת הממוצעת היא $500 לחודש, והאינדיאנים רובם חיים מתחת לממוצע. אז הם נשארים באירופה ושולחים חזרה כסף, ועם הכסף הזה בני המשפחה קונים חזרה את האדמות שלהם, ומשפצים את הבתים המשותפים ואפילו בונים בתים חדשים.

אבל חוץ מכסף, מהגרי העבודה שולחים גם תמונות. תמונות של אירופה הקלאסית שבה הם מסתובבים ובה הם עובדים. תמונות של בתים בגרמניה עם גגות רעפים משופעים, ושל בתי כפר ספרדיים. והתמונות הללו מגיעות יחד עם הכסף, ומסמנות לאינדיאנים באקוודור את השפע של אירופה. רובם לא יכולים לקבל ויזה לאירופה, בעיקר בגלל כל המהגרים הלא-חוקיים, ולכן אירופה היא ארץ עשירה ואסורה, מרוחקת חצי-כדור מהם. אז הם לוקחים את התמונות הללו ובונים את הבתים שלהם בדוגמתם. אז הכפרים הקטנים בהרי האנדים, המונים מאות אנשים כל אחד, בנויים להם בדוגמת כפרים אירופאים. עם הרעפים, והגגות, והצריחים. והקולוניאליסטים האירופאים כבר לא צריכים בכלל לשלוח ספינות וכובשים לקצוות העולם. הם אפילו לא צריכים לשלוח נציגים של חברות, או להפיץ את התרבות שלהם. הם רק יושבים להם בבית באירופה העשירה ומחכים שעניי העולם יבואו אליהם לקבץ נדבות, לעשות את העבודות השחורות. ועם הכסף האירופאי, הם ישלחו חזרה גם את התרבות המערבית, ביוזמתם, בלי שום מאמץ מהצד של הקולוניאליסטים.

* * *

ואם כבר על האירופאים בדרום אמריקה דיברנו, העיר קוטַקאצ’י, כשעתיים צפונית מקיטו הבירה, בנויה כולה על תעשיית העור שלה. מעילי עור, נעלי עור, ארנקים וחגורות ממלאים את כל החנויות ברחוב הראשי. התעשייה צמחה, כך הסביר לנו המדריך, בשנות ה-40 המאוחרות וה-50, אחרי המלחמה, כשמהגרים מאירופה באו לשם והביאו את טכניקות עיבוד העור. מגרמניה, הם באו, מיד אחרי מלחמת העולם השניה. פתאום מוצרי העור נהיו הרבה פחות אטרקטיביים.

* * *

ואם כבר על הנאצים בדרום אמריקה דיברנו, את הכתובת הזו ראיתי על קיר באוטבאלו, העיר האינדיאנית הגדולה ביותר באקוודור, כ-50,000 איש ש-90% מהם אינדיאנים. הם פיספסו עם הכיוון של צלב הקרס, נראה לי, אבל הכוונה ברורה. מה שלא ברור לי זה מה הטריגר לכתובת הזו.

 

OtavaloNazis


פורסם ב:

by

Comments

11 תגובות על “נאו-קולוניאליזם”

  1. תמונת פרופיל של lisardggY

    פוסט ראשון מקו המשווה: נאו-קולוניאליזם באקוודור. http://blog.strawjackal.org/2010/01/%d7%

    1. תמונת פרופיל של Tiviet
      Tiviet

      @lisardggY מה? רגע. איפה אתה בעולם?

      1. תמונת פרופיל של lisardggY

        @Tiviet Ecuador, spending one more day in Quito before heading off to Turtletopia.

        1. תמונת פרופיל של Tiviet
          Tiviet

          @lisardggY I demand pictures!

          1. תמונת פרופיל של lisardggY

            @Tiviet Of Quito, or the Galapagos. I plan to photograph the HELL out of the turtles, starting tomorrow.

    2. תמונת פרופיל של rhinof
      rhinof

      @lisardggY are you on your big world wide tour you once told me you were planning ?

      1. תמונת פרופיל של lisardggY

        @rhinof Alas, I am not. Just a two-week trip to meet the esteemed elder turtles in the Galapagos.

        1. תמונת פרופיל של rhinof
          rhinof

          @lisardggY have a good one turtle man

  2. תמונת פרופיל של עומר ון קלוטן

    אאל"ט ה-Oi! זה מסגנון הפאנק שממנו גם יש את הכתובות נגד הנאצים.

  3. תמונת פרופיל של Rich Text Editor

    צודק עומר ון קלוטן. Oi! הוא שמו של סגנון המוזיקה שמשלב pub-rock עם פאנק קלאסי, ומנוגן גם ע"י סקינהדס פאשיסטים וגם ע"י סקינהדס שמאלנים או א-פוליטיים. לכן סביר להניח שהגרפיטי נעשה ע"י סקינהדס מה-S.H.A.R.P או ה-R.A.S.H.
    סקינס ופאנקס אף פעם לא צריכים טריגר פוליטי ישיר בשביל לרסס סוואסטיקות, circle A או מה שזה לא יהיה. סמוך עלי בעניין הזה.

  4. […] This post was mentioned on Twitter by Avner Kashtan, Maital Rozenboim. Maital Rozenboim said: RT: @lisardggY: פוסט ראשון מקו המשווה: נאו-קולוניאליזם באקוודור. http://tinyurl.com/y87dzg2 […]