شمار کودکان مبتلا به قند در اروپا دو برابر می شود

مبتلایان به دیابت نوع اول مجبورند به طور منظم انسولین تزریق کنند
توضیح تصویر، مبتلایان به دیابت نوع اول مجبورند به طور منظم انسولین تزریق کنند

بنا به تحقیقی جدید، گسترش دیابت نوع اول در میان کودکان زیر پنج سال اروپا تا سال 2020، دو برابر شده است.

در این تحقیق، که نتیجه آن در "لانست"، نشریه پزشکی بریتانیا چاپ شده است، همچنین آمده که تا 2020 این رقم ممکن است در مورد افراد زیر پانزده سال در اروپا بیشتر باشد و به هفتاد درصد برسد.

دانشمندان مجاری و ایرلندی، که این تحقیق جدید را انجام داده اند، می گویند فقط توارث ژنتیکی عامل ابتلا به این بیماری نیست و "عادات ناشی از زندگی مدرن" باعث شده که آنها چنین پیش بینی را مطرح کنند. آنها همچنین عواملی مانند عفونت در کودکی و افزایش شمار زایمان های سزارین را مسبب این وضعیت می دانند.

دیابت نوع اول بیماری است که در حال حاضر 250 میلیون نفر در سراسر جهان به آن مبتلا هستند. این بیماری ناشی از کمبود انسولین است که معمولا بچه ها در اوایل دوره بلوغ به آن مبتلا می شوند.

مبتلایان لازم است به طور منظم انسولین تزریق کنند.

در این تحقیق برای تخمین شمار کودکان مبتلا به دیابت نوع اول در یک دهه آینده، از آمارهای موجود در باره افزایش سالیانه شمار کودکان مبتلا به این بیماری استفاده شده است.

آمار نشان می دهد که شمار کودکان مبتلا به دیابت نوع اول در بریتانیا در سال 2005 هجده هزار نفر بوده اما انتظار می رود که این تعداد تا سال 2020 به 33 هزار کودک برسد.

داگلاس اسمالوود، مدیر اجرایی گروه حمایت از بیماران دیابت در بریتانیا می گوید: "ما لازم است ارتباط میان ژن و شیوه زندگی افراد را درک کنیم. پیشرفت زیادی توسط دانشمندان صورت گرفته است اما برای رسیدن به درک دلایل ایجاد این بیماری در افراد و همچنین کشف راه های جلوگیری از آن، هنوز راه درازی باید طی شود. گسترش بیماری دیابت نوع اول در میان بریتانیایی ها بیش از هر نوع بیماری دیگر است."

محققان انتظار دارند بیشترین شمار مبتلایان دیابت نوع اول در سال 2020 در میان شهروندان کشورهای کمونیستی سابق واقع در شرق اروپا دیده شود.

دیابت نوع دوم، که تعداد بیشتری از مردم جهان به آن مبتلا هستند، زمانی در بدن ایجاد می شود که میزان هورمون انسولین کم باشد یا هورمون انسولین موجود بر سلول های بدن اثری نداشته باشد.

دیابت نوع دوم با چاقی مفرط، که ناشی از کم تحرکی افراد است، ارتباط نزدیک دارد. کم تحرکی در میان جوامع صنعتی بیشتر رایج است. چاقی مفرط همچنین با مصرف غذاهای چرب و شیرین مرتبط است.

اکنون محققان می گویند که همه این عوامل همچنین ممکن است با ابتلا به دیابت نوع اول ارتباط داشته باشد.