مرور روزنامه های پنجشنبه؛ 24 اردیبهشت

تیترهای اول

"علمای شیعه و سنت در برابر تحرکات دشمنان ایستادگی کنند" تیتر اول روزنامه جمهوری اسلامی است به نقل از آیت الله خامنه ای، کیهان از همین مقام در عنوان اصلی خود نوشته "دامن زدن به دعواى شیعه و سنى نشانه وحشت دشمن از نظام اسلامى است".

آفتاب یزد درتیتر اول خود از قول رئیس جمهور نوشته "گفتم اگر مفسدان دست از کارهای خود برندارند آنها را معرفی می کنم"، بر اساس عنوان اصلی ایران روزنامه خبرگزاری جمهوری اسلامی آقای احمدی نژاد گفته است "خدمت به مردم را یک ثانیه هم تعطیل نمی کنیم"، رسالت از زبان همین مقام نوشته رقیب هیچ کس نیستم می خواهم خدمت کنم"، جام جم هم "پاسخ رییس جمهور به منقدان" را تیتر اول خود دیده است.

اعتماد ملی خبر داده که "کروبی از احمدی نژاد برای مناظره دعوت کرد"، صدای عدالت بیانیه پنجاه تشکل دانشجوئی کشور را مهم دیده که برای میرحسین موسوی نوشته اند "کارنامه دولت منفی و غیرقابل است، حیات نو تیتر اول خود را به این گفته آخرین نخست وزیر اختصاص داده که "چرا منابع و امکانات شب انتخابات تقسیم می شود"و مردم سالاری از قول همین نامزد انتخاباتی نوشته "اولین فساد عمل نکردن به قانون است".

ابرار از زبان هاشمی رفسنجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام نوشته "درباره درآمدهای نفتی مفصل صحبت خواهم کرد."

"زمان خرید مسکن رسیده است" عنوان اصلی دنیای اقتصاد است و سرمایه "سهم ۴۶درصدی دولت نهم در افزایش شاخص تورم" تیتر اول سرمایه.

گزیده مقالات

انتخابات

رسالت در سرمقاله خود نوشته مطلوب‌های ملت ایران ناشناخته نیستند. تعالی معنوی، آزادی، وحدت، امنیت، استقلال و عزت ملی، رفاه عمومی، عدالت فراگیر، بهره‌گیری از منابع انسانی و ... و دریک کلمه تحقق اسلام، هدف همیشگی و همه جایی فرد فرد ایرانیان مسلمان است که در راه تحقق آن از ایثار مال و جان خود دریغ نورزیده‌اند.

سرمقاله رسالت بر همین اساس نتیجه گیری کرده که رقابت‌های ناسالم و بی‌اخلاقی‌های سیاسی و سیاه‌نمایی اوضاع کشور که به گونه‌ای این‌گونه القا شود که گویی ایران در بن‌بست یا آستانه سقوط و بحران قرار دارد، با روح عزت‌خواهی ملت ما ناسازگار است. انتخابات عرصه‌ای عقلانی است و نیازمند فضاسازی معقول و منطقی است.

صدای عدالت در سرمقاله خود به بخشنامه فوری معاون رئیس جمهور اشاره کرده که به ادعای این روزنامه به کلیه دستگاه‌های اجرایی مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری ارسال کرده و در آن خواسته اند کمک‌های رفاهی مستقیم و غیر مستقیم به کارمندان تا قبل از برگزاری انتخابات پرداخت شود به طوری که حداکثر تا ۲۸ اردیبهشت گزارش آن برای تهران فرستاده شود.

سرمقاله صدای عدالت بر همین اساس نوشته به نظر می‌رسد که حاتم‌بخشی‌های دولت در آستانه برگزاری انتخابات تمامی ندارد و رفته رفته از بحث اقتصادی به سیاسی کشیده شده و دست‌اندرکاران سعی دارند با ریخت و پاش‌های آنچنانی آرای کارمندان محترم را به سمت خود جلب نمایند.

دنیای اقتصاد در سرمقاله خود به راه هائی اشاره کرده که برای شناخت دقیق از کارآمدی کاندیداها وجود دارد. محمد صادق جنان صفت در این مقاله با تاکید بر این که برای شناخت نامزدهای ریاست جمهوری می توان به همراهان و تیم آن ها توجه کرده افزوده سه‌حوزه تنش‌زدایی در مناسبات خارجی با هدف جذب سرمایه، آزادی انتخاب شیوه زندگی با این نگاه که کدام کاندیدا در زندگی خصوصی آنها کمتر دخالت خواهد کرد و سرانجام موضوع تورم و اشتغال می توان پنداشت که در کانون توجه رای‌دهندگان قرار دارد.

اجتماعی

فرناز حسنعلی زاده در اعتماد با انتقاد از گفته های سخنگوی دولت از قول او نقل کرده «بلوغ سیاسی ۱۵ساله ها است» و افزوده آیا به نظر دولتمردان همان گونه که سن بلوغ در دختران و پسران متفاوت است آیا بلوغ سیاسی از سالی به سالی و از انتخاباتی به انتخابی فرق می کند یا خیر؟ یعنی ۱۵ساله یی که «احساس تکلیف سیاسی» می کند تا در انتخابات شرکت کند حق انتخاب هم دارد یا نه؟ مثلاً انتخاب مدل مو، رنگ البسه و نوع پوشش.

نویسنده مقاله اعتماد پرسیده آیا دو سال پس از آنکه نه تنها بلوغ ۱۵ساله ها بلکه بلوغ مادران دختران و پسرانی به این سن در انتخاب نحوه پوشش مورد تردید قرار داده شد تا جایی که باید بر سر هر چهارراه متری گذاشت که آیا مانتواش ۱۵ سانت از زانو پایین تر است یا فاصله آخرین دکمه تا لبه مانتو چقدر است، دولت تعریف جدیدی از بلوغ ارائه داده یا همان گونه که رسم این سرزمین است از شیر مرغ گرفته تا جان آدمیزاد سیاسی است، «بلوغ» هم سیاسی شده؟

آزادی رکسانا صابری

اعتماد نوشته قوه قضائیه با استقلال و تکلیف مقدسی که در تحقق عدالت دارد چرا نباید بر فرآیند یک دستگیری، محاکمه و عفو یا آزادی یک شهروند خود چنان نظارت کند که نیازی به نامه له و علیه و درخواست علنی رئیس جمهور برای رسیدگی عادلانه و تجدیدنظر در حکم دستگاه قضایی جمهوری اسلامی نباشد.

محمود محمدی رییس کمیته سیاست خارجی مجلس ششم در این مقاله تاکید کرده اگر یکی از اهداف صدور احکام چندمنظوره مصلحتی برای ایجاد کنش و واکنش یا تعامل بین دو دولت باشد نباید به گونه یی عمل شود که شهروندان ایرانی اعم از آنهایی که در داخل یا در خارج به سر می برند نسبت به این تناقض رفتاری دچار بحران شوند که هنوز هم زور و پول و پارتی ارزش انسان ها را تعیین می کند و نه وظیفه قوه قضائیه، که بنا به اصل ۱۵۶ مستقل و پشتیبان حقوق فردی و اجتماعی و مسوول تحقق بخشیدن به عدالت است.

نقد دولت

عباس آخوندی اقتصاددان در سرمقاله سرمایه از رییس مجلس خواسته نسبت به انحلال غیرقانونی شورای پول و اعتبار از این حساس تر باشد چرا که دولت با تصمیم های خارج از اراده شورای پول و اعتبار هم در حقوق سپرده گذاران بانک ها دخالت کرده و هم نحوه مدیریت بانک ها را تغییر داده است.

این اقتصاددان پرسیده اگر یکی از سپرده گذاران یک بانک یا یکی از سهامداران در یک دادگاه صالح علیه هر یک از مدیران بانک ها اقامه دعوی کند که بر اثر اجرای یک مصوبه غیرقانونی به منافع آنان خسارت وارد شده است، دادگاه چه حکمی صادر خواهد کرد؟ در اینکه این مصوبه غیرقانونی است شکی نیست، حال اگر دادگاه جانب سپرده گذار یا سهامدار را بگیرد مدیر بانک چه تدبیری می تواند اتخاذ نماید که مصوبه دولت را به اجرا گذاشته است؟ و اگر جانب مدیر بانک را بگیرد که به طور مسلم به حقوق ذی نفعان ظلم شده است.

در مقاله سرمایه خطاب به رییس مجلس آمده مجلس اخیراً اختیارات بیشتری به جنابعالی در جهت تطبیق مصوبات دولت با قوانین داده است.حالا که به وضوح مصوبه مجلس نادیده گرفته شده. دامنه نفوذ و تاثیر این مصوبه تمام اقتصاد و تقریباً تمام آحاد کشور را در بر می گیرد. شما در این ارتباط مسوولیت مستقیم دارید.

آفتاب یزد در سرمقاله خود دولت احمدی نژاد به لحاظ برخورداری از حمایت ها و دسترسی به رسانه‌ها و تریبون‌های عمومی، خوش شانس ترین دولت در سطح جهان از ابـتدای کشف رسانه توسط بشر بوده است، همچنین در آمدهای نـفـتـی به هیچ وجه قابل مقایسه با دوره‌هایی نیست که روسای جمهور سابق، مـسئولیت امور اجرایی کشور را به عهده داشـتـه‌انـد. در کنار همه این مـزیـت‌هـا و خـوش‌شـانسی‌ها، بنابر اعلام رئـیـس جـمـهـور و هـمـکاران او، بحران اقتصادی در جهان موجب ایجاد فرصت‌های فراوان اقتصادی برای ایران شده است.

به نوشته سردبیر آفتاب یزد همه این ها نشان می‌دهد که دولت نهم برای دسترسی به موفقیت‌های بی نظیر اقتصادی و حل مشکلات مردم، هـــیــچ گـونه مانعی پیش‌رو نداشته و از فرصت‌های فراوانی برخوردار بوده است. اما آیا به نظر احمدی‌نژاد و حامیان او، وضـعیت اقتصادی کشور و معیشت مردم با ادعاهایی که دولتی‌ها تاکنون مطرح کرده‌اند و مزیت‌هایی که در بالا به آن اشاره شد ، تناسبی دارد!؟