حمایت حزب اسلامی از حامد کرزی در انتخابات

شماری از اعضای حزب اسلامی در همایشی که در کابل برگزار شده بود حمایت خود را از نامزدی حامد کرزی اعلام کردند.
پس از سقوط طالبان، حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار به چند شاخه تقسیم شد و شماری از رهبران این حزب به فعالیت های سیاسی در کابل پرداختند.
وحیدالله سباوون، مشاور رئیس جمهوری شد و همایون جریر، داماد آقای حکمتیار در انتخابات پارلمانی سال ۱۳۸۴ خورشیدی شرکت کرد، اما موفق نشد. همچنین شماری از اعضای حزب اسلامی، حزب جدیدی را به همین نام رسماً در وزارت عدلیه/دادگستری افغانستان به ثبت رساندند.
عبدالهادی ارغندیوال، رهبر این شاخه از حزب اسلامی در این همایش، پشتیبانی حامد کرزی، از گفتگو با طالبان و حزب اسلامی به رهبری آقای حکمتیار را از دلائل اصلی حمایت حزبش از آقای کرزی خواند.
آقای ارغندیوال گفت: "مساله مهم در خط مشی آقای کرزی این است که او به مساله مذاکره با طالبان تاکید کرده و مذاکره را تنها راه حل مشکلات افغانستان دانسته است."
رهبر حزب اسلامی گفت: "همچنین آقای کرزی برای به وجود آمدن وحدت ملی در افغانستان طرح خوبی ارائه کرده است. این دو مساله برای ما بسیار مهم است، برای این که این مسایل به موجودیت کشور ما ارتباط دارد."
آقای کرزی بارها گفتگو با طالبان و حزب اسلامی را عنوان کرده است، ولی ملا عمر، رهبر طالبان و آقای حکمتیار خروج نیروهای خارجی از کشور را پیش شرط این گفتگو قرار داده اند.
با این حال مقام های دولت هم گفته اند که مخالفان باید سلاحهای خود را به زمین بگذارند و با احترام به قانون اساسی به فعالیت سیاسی بپردازند.
این در حالی است که دیگر نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری هم گفتگو با مخالفان مسلح دولت را در برنامه های کاری خود گنجانده اند. ملا عبدالسلام راکتی، که خود زمانی از فرماندهان بلندپایه طالبان بوده، یکی از این نامزدها است.

همچنین با گرم شدن تب و تاب مبارزات انتخاباتی در افغانستان، بازار طرح اتهامات و پاره کردن عکس ها و برگه های انتخاباتی هم گرم شده است.
این روزها رسانه ها اتهامات زیادی را به حمایت از یک نامزد علیه نامزدهای دیگر منتشر می کنند. در همایش ها و محافل انتخاباتی هم اغلب چنین اتهاماتی مطرح می شود.
ستاد انتخاباتی اشرف غنی احمدزی خبر داده است که عکس های بزرگ او که در میدان ها و خیابانهای شهر قندهار نصب شده بودند، با پاشیدن "تیزاب و رنگ" تخریب شده اند.
ستاد انتخاباتی آقای احمدزی در اعلامیه ای آن را به شهرداری قندهار، زادگاه حامد کرزی نسبت داده است. این ستاد این کار را "خشونت سیاسی" خوانده و گفته است که مقام های قندهار می خواهند مبارزات انتخاباتی آقای احمدزی را مختل کنند.
اما منابع نزدیک به آقای کرزی و شهرداری قندهار تا حال در این مورد واکنشی نشان نداده اند.
گزارش ها از ولایت های افغانستان هم حاکی است که همایش هایی با حضور نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری و هواداران آنها برگزار شد.
جلال کریم به ولایت قندوز در شمال افغانستان در میان هواداران خود سخنرانی کرد و متعهد شد که در صورت پیروزی تامین امنیت و حل مشکل بیکاری را در دستور کار خود قرار می دهد.
عبدالجبار ثابت، دادستان کل پیشین و نامزد انتخابات ریاست جمهوری به ولایت شرقی ننگرهار سفر کرد و با شماری از هواداران خود دیدار کرد.
همچنین همایش هایی در ولایت های قندوز و سرپل به حمایت از عبدالله عبدالله و همایش های دیگری در فاریاب و خوست و قندوز به حمایت از آقای کرزی برگزار شد.