ایران دعوت به سفارتخانه های آمریکا را 'بررسی می کند'

آن درسی - سفیر آمریکا در باکو
توضیح تصویر، سفیر آمریکا در باکو: دعوت از دیپلماتهای ایران با سیاست آمریکا منطبق است

وزارت امور خارجه ایران نسبت به امکان دعوت از دیپلمات های این کشور برای شرکت در مراسمی در سفارتخانه های آمریکا واکنش نشان داده است.

روز سه شنبه، 9 ژوئن (19 خرداد)، خبرگزاری ایرنا به نقل از وزارت امور خارجه ایران گزارش کرد که در صورتی که سفارتخانه های آمریکا در کشورهای مختلف از نمایندگان سیاسی جمهوری اسلامی برای شرکت در مراسم سالگرد استقلال این کشور دعوت به عمل آورند این دعوت را بررسی خواهد کرد.

این خبر پس از پخش مصاحبه آن درسی، سفیر ایالات متحده در باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان، انتشار می یابد که گفته است که در نظر دارد از دیپلمات های جمهوری اسلامی در باکو برای حضور در مراسم روز 4 ژوئیه، روز ملی آمریکا، دعوت به عمل آورد.

به گزارش خبرگزاری ریانووستی، خانم درسی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی آینس جمهوری آذربایجان افزوده است که دعوت از نمایندگان سیاسی کشورهای مختلف به مراسم بزرگداشت استقلال آمریکا با روش های رایج در سفارتخانه های ایالات متحده منطبق است.

سفیر آمریکا در باکو گفت که در آینده نیز نمایندگان ایران در خارج می توانند به مراسم رسمی در سفارتخانه های ایالات متحده دعوت شوند.

روز 2 ژوئن، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز گزارش کرد که وزارت امور خارجه ایالات متحده با ارسال بخشنامه هایی به سفارتخانه ها و کنسولگری های این کشور در کشورهای مختلف جهان به آنان اطلاع داده که "می توانند نمایندگان دولت ایران" را به مراسم جشن استقلال دعوت کنند.

سیاست اوباما

به نوشته این روزنامه، بخشنامه وزارت امور خارجه ایالات متحده نشان دیگری از پیاده شدن سیاست دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکاست که سیاست خارجی خود را براساس حل و فصل اختلافات خارجی این کشور، از جمله در مورد برنامه های هسته ای ایران، از راههای دیپلماتیک دنبال می کند.

اوباما
توضیح تصویر، اوباما از گفتگوی دوجانبه با ایران حمایت کرده است

آقای اوباما در پیامی که به مناسبت سال نو ایرانی برای مردم و دولت ایران فرستاد خواستار تلاش دو طرف برای حل و فصل اختلافات از طریق گفتگوی مستقیم شد.

باراک اوباما همچنین در سخنانی که هفته گذشته پیرامون روابط آمریکاییان و مسلمانان ایراد کرد، ضمن تاکید بر لزوم همکاری ایران با جامعه بین المللی در مورد برنامه هسته ای این کشور، بار دیگر از تمایل به گفتگو برای حل اختلافات دو جانبه با ایران سخن گفت.

نیویورک تایمز به نقل از یک مقام دولت آمریکا گفته بود که بخشنامه وزارت امور خارجه آمریکا شیوه دیگری برای یادآوری این سیاست است که "ایالات متحده مانعی در راه ارتباط با ایران ایجاد نمی کند و این فرصتی است که نباید هدر رود."

روابط دیپلماتیک ایران و آمریکا کوتاه مدتی پس از ماجرای گروگانگیری دیپلمات های آمریکایی در تهران در سال 1979 قطع شد و به نوشته نیویورک تایمز، از آن زمان به بعد، دیپلمات های ایرانی رسما به میهمانی های سفارتخانه های آمریکا در کشورهای مختلف دعوت نشده اند.

این روزنامه نوشت که در ماه مارس نیز ریچارد هولبروک، نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان و پاکستان، در جریان کنفرانسی در لاهه، هلند، با مهدی آخوندزاده، از معاونان وزارت امور خارجه ایران، جملات تعارف آمیز مبادله کرد.