Velika Akcija - Kupujmo Domace

Day 523, 13:22 Published in Serbia Serbia by Ministarstvo ekonomije Srbije

U nastavku cete naci cenovnik robe u goldima i dinarima a sada nesto o samoj akciji.

Pozivamo sve zainteresovane koji rade i zive van eSrbije da se pridruze akciji Kupujmo Domace. Akcija je osmisljena sa ciljem da podignemo ekonomiju eSrbije na noge, otvorimo sto vise radnih mesta u eSrbiji i spremimo se za skori povratak gradjana eSrbije kuci. Akcija je vec u toku!

Takodje pozivamo sve zainteresovane za otvaranje kompanija u eSrbiji da kontaktiraju Ministarstvo Ekonomije. Vec je otvoreno nekoliko kompanija ali i dalje ima prostora u TICKET i WEAPON sektorima. Svi koji jos uvek nisu prijavili svoje kompanije se ovim putem pozivaju da posete linkove na kraju ovog clanka i prijave svoje kompanije (bez obzira gde se nalaze).

Potraznja za sirovinama na trzistu eSrbije je drasticno porasla i svima koji imaju LAND kompanije u inostranstvu savetujemo da kupe licence za izvoz u eSrbiju, pre svega DIAMONDS, OIL, IRON jer ih trenutno poseduje veoma mali broj kompanija. Ukoliko niste u mogucnosti da kupite licence, kontaktirajte Ministarstvo Ekonomije kako bi pronasli neko prelazno resenje dok ne sakupite dovoljno za kupovine licenci. Trenutne cene sirovina na domacem marketu, a pre svega oil i diamonds, su previsoke sto dovoljno govori o potraznji na domacem trzistu i o potencijalnoj zaradi onih koji se odluce za kupovinu licenci za eSrbiju. Kako mi nemamo HIGH region ni za jedan RAW materijal izuzev GRAINa, u nasim originalnim regionima - carine se sigurno nece podizati jako dug vremenski period, ako ih ikad i podignemo... Tako da je kupovina licenci za eSrbiju veoma isplativa investicija.

Takodje pozivamo gradjane iz inostranstva sa manufacture skillom da pogledaju Job Market u eSrbiji, plate su vec postale veoma pristojne i uz skoru izgradnju bolnice (ocekuje se svakog dana) moci cete da sasvim fino napredujete ziveci u eSrbiji.

Ovde sam govorio iskljucivo o ekonomskom aspektu zivota i upravljanja kompanijama i namerno nisam pominjao ono sto svi znamo: da je ovo jedini nacin da ojacamo i podignemo eSrbiju - bez jake ekonomije nema ni jake vojske ni jake drzave... A bez jake eSrbije ova igra ce nam svima biti mnogo manje zanimljiva...

Svi zainteresovani mogu prema cenovniku izracunati koliko ih kosta kupovina, donirati tu kolicinu novca Ministarstvu Ekonomije Srbije i poslati u PMu spisak robe koji zele. Minimalni iznos porudzbine je 0.5 golda. Taj novac ce ministarstvo preracunati u dinare po zvanicnom kursu i na zvanicnom domacem marketu kupiti domacu robu a zatim donirati naruciocu, uz prateci PM sa listom poslate robe. Ministarstvo ce ove transakcije obavljati bez provizije a eventualni visak (npr. neko posalje 1 gold za robu vrednu 0.95g) ce biti periodicno prebacivan u Narodnu Banku eSrbije nakon objavljivanja periodicnog izvestaja.

Za zvanicni pocetak akcije bice izvrsena donacija od 50 golda (ministri su kupili neophodne golde za RL novac i donirali Ministarstvu i taj ce novac biti prebacen na racun drzave). Kako ce biti utrosen ovaj novac?

Novac ce biti doniran drzavi eSrbiji i za njega ce biti dostampan novac koji ce biti koriscen za kupovinu robe na trzistu a sa druge strane golde donirane Ministarstvu za kupovinu robe cemo zajedno sa eventualnim viskom (opisano je gore kako bi on mogao nastati) bi bio prebacivan NBSu periodicno zajedno sa javnim izvestajem o poslovanju. Ovo je veoma bitna akcija iz vise razloga a samo neki od njih su i pokusaj stabilizacije kursa na MMu na trenutnom nivou i neutralisanje efekta koji ima ogromna kolicina RSDa u eHrvatskim rukama (svi znamo kad i kako su ti novci zavrsili kod njih).

Cenovnik i kurs ce se svakodnevno objavljivati u ovim novinama pa vas zato molim, vote & subscribe.

Day 523/524 of the New World
Zvanicni kurs za kupovinu 1gold=80rsd
CENE:
q1 ticket ............. 0.32g (realna cena bi trebala biti oko 0.28g i kupovace se karte samo po toj ceni)
q1 weapon .......... 0.19g
q2 weapon .......... 0.38g
q1 food (10kom) ... 0.21g
q2 food (10kom) ... 0.57g
q1 gift (10kom) .... 0.48g

*** Ministarstvo ekonomije smatra da su realne cene robe u pojedinim slucajevima nize i poziva sve kompanije da svoje cene prilagode. Prema nasim proracunima, pristojne zarade se mogu ostvariti i sa 10-20% nizim cenama od ovih. Uz priliv igraca iz inostranstva sa visokim wellnessom i trenutne svetske cene sirovina, ima prostora za smanjenje cena...

**************************************** ************

Obavicemo 2 popisa od kojih ce jedan biti registar kompanija a drugo registar domacih organizacija (bez obzira gde se nalaze - u eSrbiji ili inostranstvu).
Cilj ovog dobrovoljnog popisa je da sakupimo sto je moguce vise podataka kako bi pomogli u povezivanju izmedju kompanija i kao podrska planovima koje smo izlozili ili koji se jos razradjuju:


Formular za registraciju firme mozete naci ovde:

http://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=cDg0c3daRHc1TGtaOXY2VHkyTU43Rmc6MA..

Formular za registraciju organizacije mozete naci ovde:

http://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=cDg0c3daRHc1TGtiWlNHUXpNODY5TWc6MA..

Vasi ministri ekonomije,
vonMartin i RINGE