Got a TV Licence?

You need one to watch live TV on any channel or device, and BBC programmes on iPlayer. It’s the law.

Find out more
I don’t have a TV Licence.

گزارش زنده

همه زمان‌ها به ساعت بریتانیاست

  1. اوکراین از «سرنگونی» یک هواپیمای تجسسی روسیه خبر داد

    اوکراین می‌گوید یک هواپیمای تجسسی «A50» روسی را سرنگون کرده است.

    این هواپیما حامل راداری قدرتمند است که به ارتش روسیه در شناسایی اهداف در زمین و دریا کمک می‌کند.

    روسیه هنوز اظهارنظر رسمی در این مورد نکرده، اما رسانه‌های این کشور گفته‌اند که نیروهای اورژانس در محل یک سقوط هوایی در منطقه کراسنودار جنوبی در روسیه حضور یافتند.

    ارتش اوکراین ماه گذشته هم اعلام کرد که یک هواپیمایی تجسسی دیگر را بر فراز دریای آزوف سرنگون کرده است.

  2. فیلم ایرانی «کیک محبوب من» برنده جایزه فیپرشی جشنواره فیلم برلین شد

    کیک محبوب من

    فیلم «کیک محبوب من» به کارگردانی بهتاش صناعی‌ها و مریم مقدم برنده جایزه «فیپرشی» (جایزه هیات داوران منتقدان بین‌المللی) جشنواره فیلم برلین شد.

    لیلی فرهادپور و اسماعیل محرابی بازیگران این فیلم هستند.

    فیلمنامه این فیلم سینمایی را بهتاش صناعی‌ها و مریم مقدم به طور مشترک نوشته‎‌اند. آن‌ها به دلیل ممنوع الخروج بودند نتوانستند به هنگام نمایش فیلم در در جشنواره برلین حضور داشته باشند.

    این فیلم که اولین بار در جشنواره برلین به نمایش درآمد، تحسین منتقدان و مخاطبان را به همراه داشت.

    فیلم «کیک محبوب من» بدون رعایت حجاب اجباری ساخته شده و در طول آن شخصیت‌های فیلم به شکل معمول و عادی در تهران امروز زندگی می‌کنند؛ زندگی‌ای که نمایش آن بر روی پرده‌های سینمای کشور ممنوع است.

  3. سخنگوی الکسی ناوالنی: مقامات روسیه تهدید کرده‌اند جسد او را در زندانی که درگذشت، دفن می‌کنند

    الکسی ناوالنی

    سخنگوی الکسی ناوالنی، رهبر مخالفان روسیه گفته است مقامات تهدید کرده‌اند که جسد او را در زندان واقع در منطقه قطب شمال همان جایی که چند روز پیش درگذشت، دفن خواهند کرد.

    کرا یارمیش گفته است که به مادر آقای ناوالنی اولتیماتوم داده شده یا این گزینه را انتخاب کند یا خاکسپاری مخفیانه جسد پسرش را بدون حضورعزاداران.

    خانم یارمیش گفت که لیودمیلا ناوالنی، مادر الکسی ناوالنی از مذاکره با مقامات امتناع کرده و خواستار تحویل جسد پسرش شده است.

    روز گذشته خانم ناوالنی گفت که تقریبا یک هفته پس از اعلام مرگ پسرش برای اولین بار به او اجازه داده شد که جسد او را ببیند.

    او گفت که مقامات قصد داشتند پسرش را مخفیانه دفن کرده و پس از آن او را به سرمزارش ببرند.

    آلکسی ناوالنی، سرشناس‌ترین منتقد ولادیمیر پوتین، روز یک هفته پیش در زندانی مخوف و تقریبا غیرقابل دسترس در نزدیکی شهر سالخارد در شمال روسیه و نزدیک مناطق قطبی این کشور درگذشت.

    مقام‌های زندان می‌گویند او پس از «یک پیاده‌روی مریض احوال شد» و کمی بعد درگذشت.

    اما یولیا ناوالنیا، همسر این منتقد و رهبر سابق مخالفان دولت روسیه، می‌گوید آلکسی ناوالنی با دستور ولادیمیر پوتین به قتل رسیده است. خانم ناوالنیا سوگند خورده که به راه همسرش ادامه دهد.

  4. احضار رامین قشقایی از بازداشتی ها اعتراضات اخیر از سوی دادسرای عمومی قزوین برای اجرای حکم حبس

    رامین قشقایی

    رامین قشقایی از بازداشتی‌های اعتراضات سراسری اخیر با انتشار یک ویدیو در صفحه اینستاگرام خود اعلام کرده که حکم بدوی او مبنی بر «شش سال حبس و دو سال تبعید» عینا در دادگاه شعبه تجدید نظر قزوین تایید شده است.

    رامین قشقایی در جلسه بدوی در شعبه یک دادگاه انقلاب قزوین در مرداد ماه امسال بابت اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت داخلی کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی» مجموعا به شش سال حبس و دو سال تبعید در شهرستان نیک‌شهر واقع در استان سیستان و بلوچستان محکوم شده بود .

    آقای قشقایی در این ویدیو تاکید کرده است که بنا بر احضاریه دادسرای عمومی و انقلاب قزوین او تنها ۳۰ روز مهلت دارد تا خود را به زندان معرفی کند.

    رامین قشقای ۲۹ ساله اهل قزوین معلم موسیقی بدنسازی و بوکس که در حال حاضر با قرار یک میلیاردی آزاد است؛ اسفند سال گذشته در پی حمله ماموران امنیتی به خانه پدری‌‌اش بازداشت و به سلول انفرادی در زندان «چوبین‌در» قزوین فرستاده شد.

    آقای قشقایی در ویدیویی که در روز جمعه ۴ اسفند منتشر کرد ضمن تاکید بر اعتراض خود به این حکم، دادگاهش را «مضحک» خواند و گفت :« هیچ گونه مدرکی برای اتهامات من وجود ندارد و قاضی سراسر به من تهمت زده و مدرکی علیه من وجود ندارد و نمی دانم چگونه شعبه ششم دادگاه تجدید نظر این رای را پذیرفته و قطعی کرده است.»

    بدنبال کشته شدن مهسا امینی و آغاز اعتراضات سراسری غلامحسین اژه‌ای، رییس قوه قضائیه، و تعداد دیگری از مقامات جمهوری اسلامی به‌صراحت از برخورد قاطع دستگاه‌ قضایی و صدور احکام سنگین برای شهروندان معترض تاکید کردند.

  5. پلیس لندن تایید کرد که جسد کشف شده در رودخانه تیمز به عبدالشکور ایزدی تعلق دارد

    عبدالشکور ایزدی
    Image caption: عبدالشکور ایزدی ۳۵ ساله آخرین بار در روی پل چلسی لندن دیده شده بود

    پلیس لندن امروز تایید کرد که جسد پیدا شده از رودخانه تیمز به عبدالشکور ایزدی،‌ مظنون به حمله با یک ماده سوزنده به یک زن و دو دخترش در جنوب لندن تعلق دارد.

    شامگاه ۳۱ ژانویه،‌ عبدالشکور ایزدی،‌ با یک ماده شیمایی سوزاننده به یک زن و دو دخترش حمله کرد.

    از آن زمان پلیس لندن تحقیقات و جستجوی گسترده‌ای را برای یافتن او در لندن و نیوکاسل (در شمال انگلستان) به اجرا گذاشته بود. ده روز پیش احتمال داده شد که او خود را به رود تیمز انداخته باشد.

    پلیس حتی برای اطلاعاتی که منجر به دستگیری او می‌شد،‌ ۲۰ هزار پوند جایزه تعیین کرده است.

    جسد او چند روز پیش در نزدیکی پل تاوربریج لندن از آب گرفته شد.

  6. پیروزی تیم ملی بسکتبال ایران در مقابل قطر در مسابقات انتخابی کاپ آسیا

    View more on instagram
  7. یک سیاستمدار اسپانیایی حامی مجاهدین خلق می‌گوید دستور سوقصد به جان او را «حکومت ایران» صادر کرده

    آلخو ویدال کوادراس
    Image caption: آقای کوادراس در اولین کنفرانس مطبوعاتی پس از سوء‌قصد، گفت که معتقد است «رژیم ایران» دستور حمله را داده بود

    یک سیاستمدار اسپانیایی که از یک حمله تیراندازی جان سالم به در برد امروز جمعه ۲۳ فوریه در یک کنفرانس خبری در مادرید گفت که معتقد است حکومت ایران آدم‌کشانی را استخدام کرده بود تا او را به دلیل ارتباط با یک گروه مخالف حکومت ایران «ترور کنند.»

    آلخو ویدال کوادراس که نوامبر گذشته در خارج از محل اقامتش در مادرید هدف گلوله قرار گرفت، هیچ مدرکی برای این ادعا ارائه نکرد.

    خبرگزاری رویترز می‌گوید که وزارت خارجه ایران برای اظهار نظر درباره این ادعا در دسترس نبود و پلیس اسپانیا هم جزئیاتی از تحقیقات درباره این حمله منتشر نکرده است.

    ویدال کوادراس رهبر حزب محافظه‌کار مردم در منطقه کاتالونیا دهه نود، از بنیانگذاران حزب دست راستی «وکس» و معاون مجلس اروپایی بین سال‌های ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۴ بود.

    او در کنفرانس مطبوعاتی امروز گفت معتقد است به‌دلیل حمایت او از شورای ملی مقاومت (مجاهدین خلق) که یک گروه مخالف جمهوری اسلامی ایران،‌ حکومت ایران دستور این حمله را داده است.

    او گفت روز حادثه در حال ورود به خانه بود که فردی از پشت سر گفت: «سلام آقا» و به محض اینکه او برگشته ضارب گلوله ای شلیک کرده که از پایین آرواره اش عبور کرده و کشنده نبوده است.

  8. شب موسیقی سنتی تاجیکستان در تهران

    دفتر مؤسسه فرهنگی سازمان همکاری اقتصادی یا اکو در تهران پنج‌شنبه‌، ۲۲ فوریه، میزبان «شب موسیقی سنتی تاجیکستان» بود.

    به نوشته خاور، خبرگزاری دولتی تاجیکستان نظام‌الدین زاهدی، سفیر تاجیکستان در ایران در آغاز این نشست پیرامون جایگاه «شش‌مقام» و «فلک» در فرهنگ و موسیقی تاجیک‌ها صحبت کرد.

    آقای زاهدی برگزاری شب موسیقی سنتی تاجیکستان در تهران را «نمونه خوب گسترش همکاری و تحکیم پیوندهای فرهنگی دو کشور» خواند.

    در ادامه‌ این برنامه، نوازنده ها و آوازخوان‌های تاجیک نمونه‌هایی از سرودهای «شش‌مقام» و ترانه‌های «فلک» را برای حاضرین اجرا کردند.

    در این نشست همچنین ویدیویی از همکاری دولتمند خال، آوازخوان سرشناس و نوازنده و آهنگساز برجسته تاجیک با شهرام ناظری، خواننده پرآوازه ایرانی برای حاضرین پخش شد.

    استاد دولتمند خال چهار روز پیش در ۷۳ سالگی در شهر دوشنبه درگذشت. او در میان اهالی فرهنگ و ادب ایران چهره‌ای آشنا بود.

    در پایان شب موسیقی سنتی تاجیکستان از کتاب تازه اشعار دولت سفرزاده، شاعر تاجیک، که اخیراً در تهران به خط فارسی چاپ شده است، رونمایی شد.

    در محل برگزاری این نشست نمونه‌هایی از صنایع دستی، لباس ملی و آثار نقّاشان تاجیک هم به نمایش درآمد.

  9. انتقادهای مربی تیم ملی شیرجه ایران از وضعیت استخر ورزشگاه آزادی تهران

    استخر مجموعه ورزشی آزادی تهران که پیش از انقلاب و در سال ۱۳۵۰ به بهره برداری رسید،‌ مجموعه ورزشی آریامهر نام داشت و میزبان بازی‌های آسیایی ۱۹۷۴ بود.

    در سال‌های اخیر فرسودگی سالن‌ها و ورزشگاه‌های مختلف این مجموعه از جمله استادیوم صد هزارنفری آن بارها انتقاد ورزشکاران و ورزش دوستان و رسانه‌ها را برانگیخت.

    View more on instagram
  10. افزایش تعداد کشته شدگان ‌آتش‌سوزی در ساختمانی در والنسیا اسپانیا: دستکم ۱۰ کشته و ۱۴ مجروح

    آتش‌سوزی

    به گفته شهردار شهر والنسیا در اسپانیا،‌ تعداد کشته شدگان در حادثه آتشسوزی در یک برج مسکونی در این شهر به دستکم ۱۰ نفر افزایش یافت. دستکم ۱۴ نفر در این حادثه مجروح شدند.

    تصاویری از نیروهای آتش‌نشانی دیده می‌شود که افراد را از بالکن‌های واحدهای این ساختمان نجات می‌دهند.

    آتش مهار شده است و با وجود حرارت بسیار زیاد در ساختمان،‌ آتش‌نشان‌ها موفق شدند وارد چند طبقه پایین شوند و جستجو برای افراد مفقود شده را آِغاز کنند.

    پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا از محل حادثه بازدید کرده و قول داد دولت به مردم خسارت دیده کمک کند. شهردار میگوید که هنوز از سرنوشت ۹ تا ۱۵ نفر اطلاعی در دست نیست.

    این نگرانی وجود دارد که روکش قابل اشتعال نمای ساختمان باعث گسترش آتش شده باشد،‌ مانند فاجعهای که در سال ۲۰۱۷ در برج گرنفل لندن رخ داد.

    گزارش شده که پاپ فرانسیس،‌ رهبر کاتولیک‌های جهان این حادثه را پیگیری می‌کند و برای مردم شهر والنسیا و ساکنان و قربانیان این حادثه دعا می‌خواند.

  11. پیامی ویدیویی از محمدتقی اکبرنژاد، روحانی منتقد بازداشت شده در ایران

    محمدتقی اکبرنژاد، روحانی منتقد رهبر جمهوری اسلامی ایران در ویدئویی که به تازگی از او منتشر شده است، خطاب به رهبر ایران می‌گوید:«آقای خامنه‌ای! شما با سیاست‌های‌تان بزرگ‌ترین ضربه را به نظام زده‌اید. مردم را ناامید و مستاصل کرده‌اند و چطور انتظار دارید مردم به پای صندوق رای بیایند.»

    او در ابتدای ویدئو می‌گوید: «اگر این ویدیو را می‌بینید، من بازداشت شده‌ام.»

    View more on instagram
  12. در پی خودکشی یک زندانی،‌ گروهی از زندانیان زندان مرکزی ارومیه خواستار عزل رئیس زندان شدند

    زندان مرکزی ارومیه
    Image caption: زندان مرکزی ارومیه

    بیش از ۸۰۰ زندانی در زندان مرکزی ارومیه با نوشتن یک نامه سرگشاده ضمن اشاره به افزایش آمار خودکشی زندانیان به دلیل «آزار واذیت‌های پیمان خان‌زاده رئیس زندان مرکزی ارومیه»، خواستار عزل او شدند.

    در این نامه که در اختیار شبکه حقوق بشرکردستان و کانون حقوق بشر ایران قرار گرفته ، تاکید شده مشکل اصلی جایی است که مسئولان زندان و به ویژه خود شخص رئیس زندان، پیمان خان‌زاده با فشارها و آزار و اذیت‌های مضاعف، شرایط حبس را تا حدی غیرقابل تحمل می کنند که زندانی تصمیم به خودکشی می گیرد.

    در این نامه برای نمونه به خودکشی امیر شهبازی زندانی محکوم به قطع عضو در چند هفته پیش اشاره شده و آمده است:«امیر شهبازی چند هفته پیش در حالی که رضایت همه شاکی‌های خود را گرفته و چیزی به آزادی‌اش نمانده بود با خودکشی به زندگی خود پایان داد. او قبل از خودکشی طی نامه‌ای به خانواده خود، شخص رئیس زندان آقای پیمان خانزاده و مسئول خوابگاه یک و دو، آقای اکبر ماهری را دلیل خودکشی خود اعلام کرده بود.»

    امیر شهبازی در روز ۲۷دی ماه اقدام به خودکشی کرد و در همان روز یک منبع نزدیک به خانواده این زندانی به هرانا گفته بود:«امیر شهبازی در اعتراض به رفتار خشونت‌آمیز ماموران زندان که قصد انتقال او به سلول انفرادی را داشتند، دست به خودکشی زده و جان خود را از دست داده است.»

    در نامه زندانیان ارومیه نیز شرایط بندهای مختلف زندان به ویژه بند تنبیهی «سوئیت‌های انفرادی» و «بند پاک» اسفناک توصیف و نوشته شده است: «زندانیانی که به دلیل مختلف از جمله اعتصاب غذا و به صورت تنبیهی به سوئیت زندان منتقل شده‌اند به دلیل شرایط سخت این بند، نداشتن حمام و هواخوری و ضرب و شتم زندانیان به دستور رئیس زندان در شرایط وحشتناکی به سر می‌برند و کسی صدای آنها را نمی‌شنود.»

    در پایان این نامه همچنین تاکید شده است که پیش از این نیز آنها طی نامه‌هایی به مدیر کل زندان‌های استان آذربایجان‌ غربی شرایط و مشکلات خود را شرح دادند، اما هرگز پاسخی دریافت نکردند.

    در دهه‌های گذشته، بسیاری از زندانیان جرایم عادی و سیاسی در زندان‌ها و بازداشتگاه‌های ایران جان باخته‌اند.

    نهادهای ناظر بر وضعیت حقوق بشر در ایران هم تایید کرده اند که «بدرفتاری و شکنجه» زندانیان و بازداشتی‌های شهرستان‌ها به مراتب بیشتر از زندان‌های پایتخت و مرکز رایج است.

  13. حماس می‌گوید پیشنهادات خود را بر سر آتش‌بس به مقامات مصری «تحویل داده است»

    بنا به‌گزارش رویترز، یکی از مقامات گروه شبه‌نظامی حماس روز جمعه گفت که این گروه مذاکرات بر سر آتش‌بس را در قاهره، پایتخت مصر به پایان رساند و اکنون منتظر است ببیند میانجی‌گرها چه پاسخی از مقامات اسرائیلی را پس از مذاکرات آخر هفته می‌آورند.

    به نظر می‌رسد این مذاکرات جدی‌ترین گام‌ها در این هفته‌ها برای توقف درگیری باشد.

    میانجی‌گرها تلاش‌ خود برای تضمین آتش‌بس در غزه را افزایش داده‌اند، به این امید که حمله اسرائیل به شهر رفح را که بیش از یک میلیون و نیم آواره فلسطینی در آن پناه گرفتند،‌ را لغو کند.

    اسرائیل می‌گوید اگر به زودی توافق آتش‌بس حاصل نشود، به این شهر حمله خواهد کرد. واشنگتن از متحد نزدیک خود خواسته است که دست به این اقدام نزند و نسبت به تلفات غیرنظامی گسترده در صورت وقوع حمله به شهر هشدار داده است.

    اسماعیل هنیه، رهبر حماس، هفته گذشته در اولین سفر خود بعد از دسامبر سال گذشته با میانجی‌‌گرهای مصری در قاهره دیدار کرد تا درباره آتش‌بس گفتگو کند. اکنون انتظار می‌رود اسرائیل در مذاکرات آخر هفته در پاریس با میانجی‌‌گری آمریکا، مصر و قطر شرکت کند.

  14. مصرف ماری‌جوآنا و داشتن مقدار کمی از آن،‌ دیگر در آلمان جرم نیست

    تظاهرات طرفداران قانونی شدن ماری‌جوانا در آلمان
    Image caption: تظاهرات طرفداران قانونی شدن ماری‌جوانا در آلمان

    مجلس آلمان جرم زدایی از ماریجوانا را تصویب کرد. با تصویب این قانون، بزرگسالان می‌توانند تا بیست و پنج گرم از این ماده مخدر را برای استفاده شخصی در اختیار داشته باشند و کشیدن آن در بسیاری از اماکن عمومی دیگر جرم نیست.

    مقامات دولت آلمان می‌گویند که این رای مجلس بازار سیاه این ماده را کساد میکند و به اصلاح سیاست شکست خورده مواد مخدر منجر خواهد شد.

    در همین رابطه مصرف‌کنندگان مجاز خواهند بود تا حداکثر سه بوته ماری‌جوانا را خودشان پرورش دهند یا مقدار محدودی را خریداری کنند.

    حامیان این پیش‌نویس قانون اینطور استدلال کرده بودند که محصولات ایمن در اختیار مصرف کنندگان قرار خواهد گرفت و گروه‌های سازمان‌یافته جنایی دیگر از این طریق کسب درآمد نخواهند کرد.

    منتقدان اما می‌گویند این اقدام جوانان بیشتری را به مصرف این مواد تشویق می‌کند.

    در حالی که مصرف ماری‌جوانا ممکن است باعث سرخوشی، آرامش و خواب‌آلودگی شود، بسیاری از متخصصان معتقدند که ماری‌جوانا آنطور که برخی ادعا می‌کنند، بی‌ضرر نیست.

  15. بریتانیا به۲۰ پزشک زن از افغانستان برای تکمیل تحصیل در دانشگاه‌های اسکاتلند ویزا می‌دهد

    .
    Image caption: جان و لورنا نورگرو با شماری از دانشجویان پزشکی در افغانستان، سال ۲۰۲۰

    وزرات کشور بریتانیا و حکومت محلی اسکاتلند به توافق رسیده‌اند که به ۲۰ دانشجوی زن رشته پزشکی که در افغانستان از ادامه تحصیل محروم شده‌اند، برای تکمیل تحصیلات در اسکاتلند، ویزا داده شود.

    روزنامه «دیلی رکورد» اسکاتلند گزارش داده که بورسیه آن‌ها از جمله شامل شهریه دانشگاه است و این دانشجویان زن حالا می‌توانند برای درخواست ویزای خود به سفارت بریتانیا در خارج از افغانستان مراجعه کنند.

    سال گذشته بنیاد لیندا نورگرو، امدادگر بریتانیایی که در سال ۲۰۱۰ توسط طالبان ربوده شد و در عملیات نجاتش کشته شد، گفته بود پنج دانشکده پزشکی در اسکاتلند تصمیم گرفتند به ۲۰ دانشجو از افغانستان برای تکمیل تحصیلاتشان پذیرش بدهند.

    این بنیاد گفته بود «دانشجویانی که از پزشکان در حال کارآموزی بودند، از ادامه کار بازمانده‌اند، حالا مصروف آشپزی، نظافت و مراقبت از کودکان شده‌اند.»

  16. تحریم‌های تازه آمریکا و اتحادیه اروپا علیه روسیه همزمان با دومین سالگرد جنگ اوکراین

    دیدار جو بایدن با همسر و دختر آلکسی ناوالنی
    Image caption: جو بایدن دیشب در کاخ سفید با همسر و دختر آلکسی ناوالنی،‌ منتقد سرسخت کرملین که به تازگی در زندان درگذشت ملاقات کرد

    همزمان با دومین سالگرد حمله روسیه به اوکراین،‌ ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا به طور جداگانه تحریم‌های جدیدی را علیه مسکو وضع کردند.

    واشنگتن همچنین اعلام کرد که در پی مرگ آلکسی ناوالنی،‌ منتقد سرسخت کرملین در داخل زندان،‌ تحریمهای دیگری را اعمال کرده است.

    در بیانیه کاخ سفید آمده که بیش از ۵۰۰ اقدام جدید وضع شده است که پوتین بهای سنگین‌تری را برای حملات خود در خارج از این کشور و سرکوب‌ منتقدان در داخل را پرداخت کند.

    بسته تحریمی کمیسیون اروپا برای محدود کردن دسترسی روسیه به فناوری‌های نظامی طراحی شده است.

    اتحادیه اروپا در تا کنون بیش از دو هزار نفر را از زمان شروع حمله روسیه به اوکراین تحریم کرده است.

    وزارت خارجه روسیه در واکنش این تحریم‌ها را غیرقانونی می‌داند. این در حالی است که بمباران‌های روسیه در طول شب ادامه داشته و در اثر حملات در چندین شهر اوکراین تعدادی کشته شدند.

  17. دستور دادگاهی در هند برای تغییر نام اکبر و سیترا، دو شیر در هند

    تصویر یک شیر ماده

    دادگاهی در هند به باغ وحشی در ایالت بنگال غربی حکم کرد تا نام دو شیر را تغییر دهد زیرا بر اساس شکایت یک گروه تندرو هندو، این نام‌گذاری احساسات مذهبی آنها را جریحه‌دار می‌کند.

    نام شیر ماده از خدای هندو سیتا گرفته شد در حالی که شیر نر به نام فرمانروای مغول قرن شانزدهم «اکبر» نامگذاری شد.

    سازمان ملی‌گرای دست‌راستی ویشوا هندو پریشاد این موضوع را به چالش کشید و گفت که نامگذاری شیر ماده به نام یک الهه، کفرآمیز است.

    همچنین با نگهداری این دو شیر در یک پارک حیات‌وحش مخالفت شد.

    این دو شیر در حال حاضر در پارک حیوانات وحشی بنگال شمالی در منطقه سیلیگوری نگهداری می‌شوند.

    روز پنجشنبه، دادگاه گفت که حیوانات نباید به نام «خدایان هندو، پیامبران مسلمان، شخصیت‌های مسیحی [مورد احترام]، برندگان جایزه نوبل و مبارزان آزادی» نامگذاری شوند.

  18. مرگ ابراهیم فیروزی زندانی سابق سیاسی و نوکیش مسیحی در ۳۸ سالگی

    ابراهیم فیروزی روز سه شنبه در ۳۸ سالگی درگذشت. علت مرگ او عارضه قلبی عنوان شده است
    Image caption: ابراهیم فیروزی روز سه شنبه در ۳۸ سالگی درگذشت. علت مرگ او عارضه قلبی عنوان شده است

    به گزارش سازمان «ماده ۱۸» و کانون حقوق بشر ایران، ابراهیم فیروزی نوکیش مسیحی و زندانی سابق سیاسی در ۳۸ سالگی،‌ درگذشت. علت مرگ او «حمله قلبی» عنوان شده است.

    جسد این زندانی سیاسی سابق که مسیحی شده بود و به این دلیل زندان و تبعید را گذراند، سه‌شنبه گذشته پیدا شد. مراسم خاکسپاری او دیروز برگزار شد.

    یک منبع آگاه در گفت‌وگوبا بی‌بی‌سی فارسی ضمن تایید این خبر گفت: «ابراهیم فیروزی به دلیل مسیحی شدن و فعالیت‌های صلح آمیز بیش از هفت سال از زندگی خود را با تحمل سخت‌ترین شرایط در زندان و تبعید داخلی گذراند و در تمام این مدت در حمایت از جنبش‌های مدنی و دیگر زندانیان سیاسی،عقیدتی و صنفی نسبت به بی عدالتی ساختار حکومت انتقاد کرد، بیانه داد و دست به اعتصاب غذا زد.»

    این نوکیش مذهبی در سال ۹۴ به حکم شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست محمد مقیسه با اتهاماتی از جمله «توهین به مقدسات» و «تبلیغ علیه نظام از طریق ترویج مسیحیت» به پنج سال زندان محکوم شد.

    آقای فیروزی پس از پایان دوران محکومیتش و آزادی از زندان رجایی شهر در پاییز ۹۸ به شهر راسک در استان سیستان و بلوچستان تبعید شد و در این دوران هم بارها تحت فشا‌رهای امنیتی مورد بازجویی قرار گرفت .

    سازمان‌های حقوق بشری با‌رها درباره آزار و اذیت و تفتیش عقاید اقلیت‌های دینی به ویژه آن‌ها که از اسلام به مسیحیت روی آورده هشدار داده‌اند.

    مقامات ایران در گذشته به صراحت نوکیشان مسیحی را یک «جریان فاسد و منحرف» دانسته و خواستار برخورد جدی با آنها شده‌اند.

    در راستای همین نگاه و سیاست، آیت‌الله خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی گفته بود: «کلیساهای خانگی از جمله ابزارهای دشمنان جمهوری اسلامی برای «ضعیف کردن دین در جامعه» است.»

  19. انتقاد شدید مولوی عبدالحمید از اعدام‌ها و اعتراف گیری تحت «شکنجه» در ایران

    مولوی

    مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان امروز در نماز جمعه بار دیگر از افرایش اعدام‌ها در ایران ابراز نگرانی کرد و گفت که این مساله نه فقط مردم ایران که کل جهان را تکان داده است.

    او در بخشی از سخنانش به شدت از گرفتن اعترافات اجباری از افراد انتقاد کرد و مثالی درباره حکم شرعی اقرار به «زنا» و گفت که قاضی چهاربار نباید اعتراف را بپذیرد تا مطمئن شود که تحت فشار نبوده است.

    آقای عبدالحمید گفت: «قتل مردم سنگین است. اینکه کسی را بزنند، شکنجه شود و مجبور به اعتراف شود. شریعت و دین و قانون اساسی این را نمی‌پذیرد که کسی اجبار به اعتراف به قتل کسی شود و با این اعتراف او را بکشند. این قتل خیلی سنگین است.»

    او نسبت به تبعات اعدام‌ها هشدار داد.

    مولوی عبدالحمید همچنین گفت که قتل‌های سیاسی مردم را از مطالباتشان منصرف نکرده و برای حکومت «راه مناسبی نیست.»

    امام جمعه اهل سنت زاهدان مردم را دلسوز اما گرفتار توصیف کرد و افزود: «این گرفتاری که پول ارزشش را از دست داده و مردم با فقر رو به رو هستند.»

    او گفت که مردم باید شغل داشته باشند تا «برای لقمه ای نان به دام مواد مخدر نیافتند.»

  20. سازمان آتش‌نشانی تهران: علت آتش‌سوزی بیمارستان گاندی اتصال سیم برق بوده است

    سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران علت آتش‌سوزی در بیمارستان گاندی را «اتصالی سیم برق» عنوان کرد.

    حدود یک ماه پیش،‌ آتش‌سوزی مهیبی در بخشی از ساختمان بیمارستان خصوصی گاندی به وقوع پیوست. به گفته مسئولان هیچ کدام از افراد حاضر و بیماران در این حادثه صدمه ای ندیدند.

    View more on instagram