Got a TV Licence?

You need one to watch live TV on any channel or device, and BBC programmes on iPlayer. It’s the law.

Find out more
I don’t have a TV Licence.

گزارش زنده

همه زمان‌ها به ساعت بریتانیاست

  1. تحقیق مقام‌های نظامی بریتانیا درباره حمله به یک کشتی در باب المندب

    در پی انفجاری در خلیج عدن در نزدیکی یک کشتی باری، آژانس عملیات تجارت دریایی در بریتانیا گفته است مقام‌های نظامی در حال بررسی گزارش‌های این حادثه هستند.

    خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داده است که این انفجار باعث ایجاد خسارت در یک کشتی با پرچم بلیز شده است که در تنگه باب المندب در حرکت بوده است.

    بر اساس گزارش شرکت امنیتی امبر این کشتی خدمه لبنانی داشته و در بریتانیا ثبت شده است.

    حوثی‌های یمن حمله به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ را با آغاز جنگ اسرائیل در غزه شدت داده‌اند.

    آمریکا و بریتانیا عملیات خود را با هدف خنثی کردن حملات حوثی‌های یمن به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ در یازدهم ژانویه آغاز کردند.

    ارتش آمریکا روز یکشنبه به پنج هدف در یمن حمله کرد.

    فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا در منطقه، سنتکام، گفت یکی از هدف‌ها محلی بوده که حوثی‌ها اولین شهپاد زیردریایی (شناور هدایت‌‌پذیر از دور) را شلیک کرده بودند و دیگری جایی که اولین شهپاد سطح آب را شلیک کردند.

    حوثی‌ها که شمال یمن را در کنترل دارند از حدود یک ماه بعد از شروع جنگ اسرائیل و غزه، کشتی‌هایی را که خود مرتبط با اسرائیل بدانند در «حمایت از فلسطینی‌ها» هدف قرار می‌دهند.

    حوثی‌ها که خود را «انصارالله» می‌خوانند و از حمایت ایران برخوردارند بعد از آن گفتند کشتی‌های مرتبط با آمریکا و بریتانیا هم برایشان هدف مشروع هستند.

    حملات حوثی‌ها سبب شده کشتی‌های شرکت‌های بزرگ کشتیرانی از مسیر بسیار دورتری خود را از آسیا به دریای مدیترانه و اروپا برسانند و بیمه کشتی‌های تجاری هم افزایش یافته است.

  2. معاون فرهنگی دانشگاه تهران: برخورد با دانشجویان «اقناعی و مشورتی است»

    View more on instagram
  3. خیز آستون مارتین برای رقابت با پورشه

    View more on instagram
  4. مرگ ۶۴ نفر در جریان مناقشه قبیله‌ای در پاپوا گینه نو

    دست کم ۶۴ نفر در جریان یک کمین پاپوا گینه نو کشته شده‌اند.

    یک سخنگوی پلیس ملی به بی‌بی‌سی گفته است این کشتار در جریان یک مناقشه قبیله‌ای در استان انگا روی داده است.

    این منطقه مدتها‌ست که درگیر خشونت بوده اما حادثه اخیر بدترین مورد در سال‌های گذشته بوده است.

    ورود اسلحه غیرقانونی درگیری‌های قبیله‌ای را مرگبارتر از قبل کرده است و دایره خشونت را تشدید کرده است.

    به گزارش رسانه‌های محلی پلیس تصاویری تکان‌دهنده را دریافت کرده که نشان می‌دهد اجساد قربانیان بار یک کامیون می‌شود.

    در ژوئیه گذشته افزایش مناقشات قبیله‌ای که اغلب بر سر توزیع زمین و ثروت درمی‌گیرد به سه ماه منع آمد و شد در انگا منجر شد.

    در اوت سال گذشته نیز خشونت‌های در این منطقه به سرخط رسانه‌های بین‌المللی تبدیل شد.

  5. اولین کنسرت علیرضا قربانی پس از درگذشت همسرش

    View more on instagram
  6. کریستوفر نولان برنده جایزه بهترین کارگردانی بفتا شد

    BAFTA
    اما استون
    Image caption: اما استون

    مراسم سالانه بفتا در لندن برگزار و کریستوفر نولان برنده جایزه بهترین کارگردانی برای فیلم اوپنهایمر شد. اوپنهایمر جایزه بهترین فیلم را هم برد.

    مجری مراسم امسال دیوید تننت بازیگر سرشناس بریتانیایی بود.

    مطابق پیش‌بینی‌ها، اما استون برای فیلم بیچارگان برنده بهترین بازیگر نقش اول زن شد و جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد هم به کیلین مورفی رسید برای فیلم اوپنهایمر.

    دی‌واین جوی راندولف هم برنده جایزه بهترین بازیگر نقش دوم زن شد.

    رابرت داونی جونیور برنده جایزه بهترین هنرپیشه نقش دوم مرد برای فیلم اوپنهایمر شد. این فیلم که در باره رابرت اوپنهایمر مدیر پروژه تولید بمب اتمی در زمان جنگ جهانی دوم است، با نامزدی برای ۱۳ جایزه در صدر فیلم‌های مراسم امسال بود. این فیلم جایزه بهترین فیلمبرداری، بهترین تدوین و بهترین موسیقی را هم برد.

    فیلم بیچارگان هم نامزد ۱۱ جایزه بود و برنده جایزه بهترین تولید، بهترین جلوه‌های ویژه، بهترین گریم و طراحی لباس شد.

    جایزه بهترین فیلمنامه به آناتومی یک سقوط به کارگردانی ژوستین تریه رسید، فیلمی که نخل طلای کن را هم برده بود.

    منطقه مورد علاقه به کارگردانی جاناتان گلیزر برنده جایزه بهترین فیلم بریتانیایی، بهترین فیلم به زبان غیرانگلیسی و بهترین صدابرداری شد.

    مستیسلاو چرنوف برنده جایزه بهترین مستند برای فیلم ۲۰ روز در ماریوپل شد.

    بفتا معادل بریتانیایی اسکار است.

    View more on instagram
  7. ارتش آمریکا می‌گوید پنج موضع حوثی‌ها در یمن را هدف قرار داده است

    پنتاگون می‌گوید که ارتش آمریکا یکشنبه به پنج هدف در یمن حمله کرده است که حوثی‌ها از آنجا کشتی‌ها را در دریای سرخ تهدید می‌کردند.

    فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا در منطقه، سنتکام، گفت یکی از هدف‌ها محلی بوده که حوثی‌ها اولین شهپاد زیردریایی (شناور هدایت‌‌پذیر از دور) را شلیک کرده بودند و دیگری جایی که اولین شهپاد سطح آب را شلیک کردند.

    حوثی‌ها که شمال یمن را در کنترل دارند از حدود یک ماه بعد از شروع جنگ اسرائیل و غزه، کشتی‌هایی را که خود مرتبط با اسرائیل بدانند در «حمایت از فلسطینی‌ها» هدف قرار می‌دهند.

    بعد از این حمله‌ها، آمریکا ائتلافی از چند کشور از جمله بریتانیا برای حفاظت از امنیت و تجارت دریایی تشکیل و مواضع حوثی‌ها را هدف حمله هوایی و موشکی قرار داد.

    حوثی‌ها که خود را «انصارالله» می‌خوانند و از حمایت ایران برخوردارند بعد از آن گفتند کشتی‌های مرتبط با آمریکا و بریتانیا هم برایشان هدف مشروع هستند.

    حملات حوثی‌ها سبب شده کشتی‌های شرکت‌های بزرگ کشتیرانی از مسیر بسیار دورتری خود را از آسیا به دریای مدیترانه و اروپا برسانند و بیمه کشتی‌های تجاری هم افزایش یافته است.

  8. دستورالعمل‌ جدید شورای عالی فضای مجازی ایران برای دسترسی به پلتفرم‌های خارجی به چه معناست؟

    View more on twitter
  9. برخی کشورهای منطقه نرفتن طالبان به نشست دوحه را «تقصیر» سازمان ملل می‌دانند

    .
    Image caption: نشست دو روزه سازمان ملل در هتل چهارفصل دوحه

    برخی از کشورهای منطقه‌ معتقدند که تصمیم بر عدم شرکت طالبان در نشست دوحه احتمالا به دلیل شیوه دعوت سازمان ملل بوده است.

    فرهاد طیب و داود قاری‌زاده، گزارشگران بی‌بی‌سی فارسی، که به محل نشست در دوحه رفته‌اند، می‌گویند دو دیپلمات کشورهای منطقه که نخواستند از آنها نام برده شود، سازمان ملل را به دلیل - به گفته آنها - «ارتباطات نادرست» با حکومت طالبان به نوعی در عدم شرکت آنها «مقصر» دانسته‌اند.

    آنها می‌گویند نبود طالبان در این نشست بین‌المللی «به ضرر طالبان خواهد بود».

    محمد نعیم، سفیر طالبان در دوحه، نیز صبح امروز به بی‌بی‌سی از نحوه دعوت نمایندگان طالبان و عدم پیگیری‌های بعدی سازمان ملل شکایت داشت. به گفته او، تنها یک «دعوتنامه» فرستاده شد و پیگیری‌های بعدی «انجام نشد».

    پیش از نشست دوحه، فرستادگان دبیرکل سازمان ملل با مقام‌های ارشد طالبان در کابل دیدار کردند و مقام‌های طالبان گفتند که از آنها دعوت شده است، اما سخنگویان سازمان ملل موضوع دعوت طالبان را رسما اعلام نکرده‌اند.

  10. تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی خوزستان

    View more on instagram
  11. دستورالعمل‌های تازه شورای ملی فضای مجازی ایران برای استفاده از شبکه‌های اجتماعی خارجی

    شورای ملی فضای مجازی ایران برای استفاده از شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های خارجی دستورالعمل‌های تازه‌ای ابلاغ کرده است.

    بر این اساس، تنظیم‌گران موظف شده‌اند که امکان دسترسی به سکوهای پرطرفدار خارجی را با سازوکارهایی که «حکمرانی‌پذیر» خوانده شده است، بررسی و ضوابط فعالیت آنهارا تعیین کنند.

    منظور از «حکمرانی‌پذیر» بودن این پلتفرم‌ها روشن نیست.

    اما کارشناسان احتمال می‌دهند که منظور از «حکمرانی‌پذیر» بودن، استفاده از پروکسی‌هایی باشد که قادر به انتقال اطلاعات کاربران به سرورهای داخلی است.

    به گفته کارشناسان، اقدام جدید به معنی رفع فیلترشدن پیام‌رسان‌های خارجی نیست بلکه به عبارتی ایجاد یک «پوسته» است از سوی مقامات مسئول مانند آنچه که پیشتردر این کشور به طور مثال تحت عنوان «تلگرام طلایی» منتشر شد و مورد استفاده قرار گرفت.

    به گفته همین کارشناسان، این پوسته «بسیار ناامن» است و حریم خصوصی افراد با خطرمواجه می‌شود.

    همچنین قرار شده است که سیستم متمرکزی برای «پایش فضای مجازی» در تمام لایه‌ها ایجاد شود و همه نهادها و تنظیم‌گران با آن همکاری کنند.

  12. «مقام شامخ موشک»؛ حمله تند مدیرمسئول کیهان به ظریف و کنایه احمد زیدآبادی به او

    نمایش موشک در حاشیه سالگرد انقلاب اسلامی ایران
    Image caption: در مراسم سالگرد انقلاب اسلامی ماکت‌هایی از موشک‌های تولید ایران به عنوان دستاوردهای ۴۵ سال حکومت جمهوری اسلامی به نمایش گذاشته شد

    احمد زیدآبادی، فعال سیاسی، در یادداشتی با عنوان «مقام شامخ موشک» به انتقاد تند حسین شریعتمداری از محمدجواد ظریف واکنش نشان داد.

    اظهارات اخیر محمدجواد ظریف،‌ وزیر خارجه سابق ایران، درباره «مهم‌تر بودن مردم از موشک» با واکنش تند حسین شریعتمداری،‌ مدیر مسئول روزنامه کیهان، رو به رو شد.

    آقای ظریف در یک نشست دانشجویی با عنوان «‌نظم جدید در دنیا‌» گفته بود که «‌موشک مهم است به ابالفضل مهم است، به خدا مهم است. اما مردم مهم‌تر هستند.»

    آقای شریعتمداری در روزنامه کیهان امروز به شدت از آقای ظریف انتقاد کرد و از او خواست که «هرچه زودتر از مردم شریف ایران به خاطر اظهارات بیجا و دشمن‌پسند خود» عذرخواهی کند.

    احمد زیدآبادی در یادداشت خود نوشت: «ظاهراً بین مدیر مسئول کیهان و 'موشک' چنان عقد اخوتی بسته‌اند که هر کس در هر گوشه از دنیا به هر دلیلی بگوید بالای چشم موشک ابروست، او خود را موظف می‌بیند که برای حفظ حرمت و تقدس و مقام شامخ موشک به قول خودش به 'دفاع جانانه' برخیزد و طرف را به توبه و انابه و عذرخواهی فراخواند خواند و اگر نپذیرفت، زبان به تهدید بگشاید.»

    او با اشاره به انتقاد آقای شریعتمداری از آقای ظریف،‌ با کنایه نوشت: «حالا که موشک چنین مقام ربوبی نزد این طیف پیدا کرده است که حتی نمی‌توان گفت که مردم مهمتر از آن هستند، دور از ذهن نیست که به زودی در تمام میدان‌های شهر مجسمه‌ای از موشک نصب کنند و خلق‌الله را هم وادار سازند که هنگام عبور از آن حوالی در مقابل مجسمه تا کمر دولا شوند و حتی به خاک بیفتند.»

    با وجود مخالفت‌های آمریکا و اروپا،‌ جمهوری اسلامی همواره تاکید کرده است که برنامه موشکی «دفاعی» خود را توسعه خواهد داد.

  13. پایان کنفرانس امنیتی مونیخ با تکیه بر مسائل امنیت جهانی

    کنفرانس امنیتی مونیخ امروز در آخرین روز نشست خود به بحث در‌باره مسائل امنیت جهانی، از جمله جنگ در اوکراین و ‌غزه، پرداخت.

    جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در روز آخر این کنفرانس گفت که اروپا در شرایط جنگی است و نیاز به یک طرز تفکر تازه دارد.

    او‌اعلام کرد که اروپا ماه آینده نقش تازه‌ای در دفاع از امنیت کشتیرانی ‌در دریای سرخ ایفا خواهد کرد.

    همزمان، نخست‌وزیر تشکیلات فلسطینی، خواهان آتش‌بس فوری در غزه و فرستادن هرچه زودتر کمک‌های بشردوستانه به داخل غزه شد.

  14. ترامپ بعد از جریمه سنگین دادگاه از برند کفش کتانی‌اش رونمایی کرد

    View more on instagram
  15. با کاهش قدرت خرید و افزایش تورم، سرانه مصرف گوشت قرمز شهروندان ایرانی «نصف شد»

    b

    به گفته افشین صدر دادرس، مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک در ایران، با کاهش قدرت خرید سرانه مصرف گوشت قرمز شهروندان ایرانی نصف شده است.

    او به خبرگزاری ایلنا گفته است: «در شرایط کنونی نمی‌توان انتظاری برای کاهش قیمت گوشت قرمز داشت هرچند در نیمه دوم سال جاری مقامات مسئول پیوسته در رسانه‌ها وعده تحقق این امر را می‌دهند اما همان طور که می‌بینیم اتفاق جدیدی رخ نداده است.»

    آقای صدر دادرس گفته است که با توجه به نرخ تورم و هزینه‌های تولید، «این کالا نمی‌تواند با قیمتی کمتر از ۶۰۰ هزار تومان در هر کیلو عرضه شود».

    او سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور را «۶ تا ۷ کیلو در سال» اعلام کرده است.

    شهروندان ایرانی با تورم فزاینده بخصوص در اقلام خوراکی و بخش مسکن دست به گریبانند؛ در این میان اقلامی نظیر گوشت افزایش چشمگیر قیمت را طی سال‌های اخیر تجربه کرده‌اند.

    رکود اقتصادی از یک سو و بالا رفتن تورم از سوی دیگر، وضعیت معیشتی بسیاری را از گذشته سخت‌تر کرده است.

  16. درخواست وزیر خارجه لهستان از گرجستان برای آزادی میخائیل ساکاشویلی

    رادوسلاو سیکورسکی، وزیر امور خارجه لهستان، از گرجستان خواسته است تا میخائیل ساکاشویلی، رئیس‌جمهور پیشین گرجستان، را از زندان آزاد کند.

    رادوسلاو سیکورسکی در نشستی در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ گفت که آقای ساکاشویلی به عنوان نمادی از مدرنیزه شدن کشورش تلقی می‌شود.

    آقای ساکاشویلی پس از متهم شدن به «سوءاستفاده از اختیارات ریاست جمهوری» در سال ۲۰۲۱ به شش سال زندان محکوم شد.

    رئیس‌جمهور سابق گرجستان می‌گوید که این اتهامات دارای انگیزه سیاسی بوده است.

    او بارها دست به اعتصاب غذا زده است و می‌گوید که مسموم شده است.

  17. نشست دوحه؛ آیا طالبان با تصمیم عدم شرکت «به اعتبارشان آسیب زدند»؟

    داود قاری‌زاده، بی‌بی‌سی از دوحه

    بعضی از دیپلمات‌های غربی از تصمیم طالبان برای شرکت نکردن در نشست دوحه برای افغانستان خشمگین به نظر می‌آیند.

    یک دیپلمات غربی به بی‌بی‌سی گفت که این اقدام طالبان نشان می‌دهد که این گروه برای تعامل با جهان چندان جدی نیست و با این تصمیم فرصت خوبی برای بحث درباره راه‌های برون‌رفت از بحران افغانستان را از دست داده است.

    دیپلمات‌ها اینجا در محل نشست دوحه همچنین می‌گویند که طالبان با این تصمیم «به اعتبارشان آسیب زدند».

    اما محمد نعیم، سفیر طالبان در قطر، در گفتگو با بی‌بی‌سی از این تصمیم دفاع کرد و نشست دوحه را «تشریفاتی» خواند. او گفت که سازمان ملل درخواست دیدار هیئت طالبان با دبیرکل سازمان ملل متحد را نپذیرفت و به خواسته دیگر آنها برای عدم حضور نمایندگان جامعه مدنی در این نشست توجه نکرده است.

    یک دیپلمات دیگر غربی نیز گفت که دیدار هیئت طالبان با دبیرکل سازمان ملل غیرممکن بود.

    این نشست سازمان ملل علی‌رغم اعتراض طالبان ادامه دارد، و نمایندگان ویژه کشورها در امور افغانستان برای رسیدن به یک توافق بر سر یک نقشه راه درباره حل بحران این کشور سرگرم گفتگو هستند. اما عدم حضور طالبان ممکن است این روند را کندتر کند.

    خبر مرتبط: آغاز نشست دو روزه سازمان ملل برای افغانستان در دوحه بدون طالبان

  18. اعتراض دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر تهران به تفکیک جنسیتی در غذاخوری

    View more on instagram
  19. اسرائیل در واکنش به صحبت‌های انتقاد آمیز رئیس‌جمهور برزیل: سفیر برزیل را احضار می‌کنیم

    وزارت خارجه اسرائیل گفته است که سفیر برزیل را به دلیل اظهارات رئیس‌جمهور این کشور در مورد جنگ در غزه فردا احضار خواهد کرد.

    ایناسیولولا داسیلوا، رئیس‌جمهوری برزیل، به شدت از عملکرد اسرائیل در جنگ در غزه انتقاد کرده و آن را با اقدامات «هیتلر در نابود کردن یهودیان» مقایسه کرده است.

    بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، هم در واکنش به این اظهارات گفته است: «این بی‌اهمیت جلوه دادن هولوکاست و تلاشی برای حمله به یهودیان و حق اسرائیل برای دفاع از خود است. مقایسه بین اسرائیل و نازی‌ها و هیتلر عبور از خط قرمز ما است.»

    وزیر خارجه اسرائیل هم در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرده است: «هیچ کس نباید حق اسرائیل برای دفاع از خود را نادیده بگیرد.»

  20. رئیس‌جمهور برزیل اقدامات اسرائیل در غزه را با عملکرد «هیتلر در نابودی یهودیان» مقایسه کرد

    رئیس جمهور برزیل

    لوئیز ایناسیولولا داسیلوا، رئیس‌جمهور برزیل، اسرائیل را به ارتکاب «نسل‌کشی» در غزه متهم کرده و اقدامات اسرائیل را با «عملکرد آدولف هیتلر در نابودی یهودیان» مقایسه کرده است.

    رئیس‌جمهور برزیل در آدیس آبابا، جایی که در نشست اتحادیه آفریقا شرکت کرده است، گفت آن چه که در غزه اتفاق می‌افتد جنگ سرباز علیه سرباز نیست، بلکه جنگی است بین ارتش بسیار آماده و زنان و کودکان.

    او همچنین گفته است هیچ چیزی مانند درگیری غزه، از زمانی که «هیتلر تصمیم به نابودی یهودیان گرفت»، وجود نداشته است.